Suparat de faptul ca, in conformitate fel de fel de zvonuri, Partidul Liberal Democrat nu ar urmari altceva decat sa fuzioneze cu Partidul Democrat, presedintele Organizatiei Judetene a PLD, Marius Necula, a tinut sa dezminta toate aceste discutii aparute.

"O situatie cu care noi ne confruntam in teren, si vrem ca lucrurile sa fie foarte clare: Partidul Liberal Democrat nu a fost creat nici ca sa fie la remorca Partidului Democrat, nici ca sa fuzioneze cu Partidul Democrat sau cu Partidul National Liberal sau cu eu stiu ce alt partid. Partidul Liberal Democrat are o ideologie proprie, are o identitate proprie, iar singurul lucru pe care noi il sustinem este ca, dupa alegerile europarlamentare, sa inceapa discutiile pentru crearea Polului Popular, acesta urmand a fi o reflectare a Partidului Popular European in Romania. Acest pol popular se bazeaza pe trei centre de putere: liberalismul, democratia si crestin democratia. Noi suntem in favoarea acestui top de constructie politica si, de fapt, acest pol popular este formatiunea politica ce va guverna incepand de la alegerile parlamentare din 2008 sau din 2009", a precizat Marius Necula".

Acesta a mai adaugat faptul ca se raspandesc tot felul de zvonuri ca PLD va fuziona cu PD si ca nu ar avea rost ca oamenii sa mearga la PLD cand pot intra direct in PD, ceea ce-i deranjeaza, si tocmai de aceea a vrut sa clarifice lucrurile. "Ei sunt partenerii nostri, avem relatii foarte bune cu PD, dar va spun ca toti cei care sunt aici in jurul PLD, daca ar fi vrut sa se duca la PD, se duceau de prima data", a mai amintit Necula.