Dupa ce majoritatea politicienilor locali si-a dat cu parerea despre cazul sefului Directiei de Urbanism din Primarie, Silviu Vlasie, iata ca ieri a venit randul si filialei locale a Partidului Liberal Democrat sa se pronunte asupra acestui subiect. Cea care a abordat problema coruptiei a fost de aceasta data presedinta aleasa a Organizatiei Municipale a PLD Galati, Violeta Nanu, care este de parere ca scandalurile din Primarie nu ar face altceva decat sa demonstreze ca primarul Dumitru Nicolae tolereaza coruptia.

"Primarul Dumitru Nicolae nu numai ca tolereaza coruptia, dar o si incurajeaza, incalcand flagrant Legea nr. 188, privind statutul functionarilor publici. La art. 74 al acestei legi se stipuleaza clar faptul ca, in cazul in care s-a pus in miscare actiunea penala pentru savarsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art. 50, conducatorul institutiei publice va dispune suspendarea functionarului public din functia pe care o detine", este de parere Violeta Nanu.

Aceasta a mai adaugat faptul ca nu intelege de ce primarul nu a aplicat prevederile acestei legi nici pana acum si ii cere acestuia sa analizeze situatia in care se afla: "Il avertizam pe aceasta cale pe primarul Dumitru Nicolae ca lista persoanelor din Primarie pe care le conduce si le tolereaza este mult mai mare. Galatenii merita un oras mai bun. Ar trebui sa-si faca o analiza si sa ia decizia cea mai buna pentru orasul in care locuieste".