Controlorii financiari ai Camerei de Conturi Dolj au descoperit premii acordate nelegal si plati facute pentru lucrari efectuate la tarife mai mari decat cele negociate
Consiliul Judetean (CJ) Dolj a fost prins "cu mata in sac" de Camera de Conturi Dolj in urma controlului efectuat in 2010. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi facut public zilele trecute, prima dintre nereguli vizeaza acordarea catre personalul angajat, fara baza legala, a unor premii lunare in limita a 10% pentru functionarii publici si 2% pentru personalul contractual, totalizand 21.518 lei.
Premiatii au fost pusi sa dea banii inapoi. "Au fost facute demersurile pentru recuperarea acestor cheltuieli din drepturile salariale aferente lunii septembrie 2010", a explicat Dan Mogos, vicepresedintele economic al CJ Dolj.

Lapte si corn peste numarul de elevi

Alta problema descoperita de controlorii financiari privea decontarea la tarife mai mari decat cele negociate a lucrarilor de intretinere si reparare a drumurilor judetene, efectuate de SC Lucrari Drumuri si Poduri. Si in acest caz, prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi, in cuantum de 42.820 de lei, a fost recuperat si virat la bugetul de stat.
Nereguli au fost descoperite si la derularea contractului cu SC Isihia Impex SRL, privind executia maternitatii Spitalului Orasenesc Dabuleni. In acest caz, CJ Dolj a decontat o parte din lucrari la tarife mai mari decat cele contractate, prejudiciul ajungand la suma de 61.229 de lei. "Sumele de plata - reprezentand diferenta provenind din recalcularea situatiei de lucrari, precum si penalitatile - au fost recuperate de la SC Isihia Impex SRL in timpul controlului Curtii de Conturi", a precizat vicepresedintele economic al forului doljean.
Controlul a scos la iveala nereguli si la programul "Laptele si cornul". CJ Dolj platise pe produsele lactate un pret mai mare decat cel prevazut in contract. Adunati, banii achitati in plus se apropiau de 3.000 de lei. "Suma care ar fi fost platita in plus catre SC Lactido SA a fost recuperata prin retinere din facturile de platit catre firma si a fost virata la bugetul de stat", a declarat Dan Mogos.
Controlorii financiari au mai descoperit faptul ca s-au achizitionat cantitati de lapte si corn mai mari decat numarul elevilor prezenti la
cursuri, platile nejustificate in acest caz cifrandu-se la 4.459 de lei. Si aici, sumele au fost recuperate de la furnizorii SC Isis SRL si SC Albalact SA, apoi virate la bugetul de stat.