Fostul lider al PNL, Valeriu Stoica, a lansat singur Platforma liberala, la Arad, in prezenta a peste 200 de sustinatori, deoarece Theodor Stolojan a fost "retinut de o intalnire politica de ultima ora", iar Gheorghe Flutur a fost convocat la Organizatia PNL Suceava.
Insotit doar de senatorul Mircea Cinteza, deputatul Cristian Boureanu si de Radu Alexandru, Valeriu Stoica a declarat, la inceputul reuniunii, ca lansarea platformei este importanta pentru ca in Romania este momentul sa se decida de ce fel de liberalism este nevoie, el propunand varianta "liberalismului de dreapta". Stoica si-a exprimat din nou nemultumirea privind faptul ca "PNL a ajuns un partid condus de oameni care doresc doar sa-si pastreze scaunele", mentionand ca "nu poti lasa un partid pe mana unui motociclist (n.r. - Tariceanu) care crede ca partidul se conduce ca o motocicleta". Mai mult, el a anuntat ca platformistii inca o mai iubesc si o mai sustin politic pe Mona Musca, pe care o asteapta pe platforma, alaturi de ei.
Totodata, Cristian Boureanu a spus ca initiatorii platformei doresc ca, pana la sfarsitul lui februarie, aceasta sa fie proiectul politic al PNL. Boureanu nu a ratat insa ocazia de a-l ataca pe Calin Popescu-Tariceanu, caruia i-a cerut sa-si dea demisia din functiile de conducere pe care le detine, in contextul in care premierul "a ajuns sa cerseasca voturile PSD pentru a putea conduce" in Parlament. In ceea ce priveste colaborarea cu PD, deputatul a spus ca nu se pune problema unei fuziuni, dar ca se va face "o constructie politica pentru urmatorii 20 de ani" si "nu una pana cand ne vedem cu sacii in caruta, cum a facut Tariceanu.
In plus, Valeriu Stoica a afirmat ca acuzatiile potrivit carora platformistii doresc "sa se vanda PD" sunt "o manipulare nerusinata" si a adaugat ca "Traian Basescu este doar un partener". La randul sau, vicepresedintele PD Ioan Oltean a afirmat ca "locul platformistilor este in cadrul PNL si nu in afara acestuia" si a facut "un apel la conducerea liberala de a identifica toate caile pentru ca platformistii sa revina in partid si dezbaterea pe marginea platformei sa aiba loc in interiorul partidului".