Liderii Partidului Liberal Democrat s-au intalnit ieri la Constanta cu simpatizantii lor de la malul marii, prilej pentru ei de a relua seria atacurilor la adresa premierului Calin Popescu Tariceanu. Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Mona Musca, Gheorghe Flutur, Mircea Iustian si Radu Feldman Alexandru au acuzat din nou practicile presedintelui liberal, aratand ca in orice tara democratica un premier pus in situatia in care a fost pus Tariceanu ar fi demisionat pe loc. In schimb, la noi, fortele oligarhice au recurs la o confruntare finala, aruncand pe piata politica numeroase fumigene pentru a distrage atentia de la vinovatia lui Tariceanu, sunt de parere platformistii.
Liderii PLD au anuntat ca vor sustine o eventuala motiune de cenzura a PSD impotriva primului ministru, desi Stoica si-a permis sa inainteze pronosticul potrivit caruia social-democratii nu vor avea curajul de a lansa o astfel de motiune, deoarece nu sunt pregatiti pentru alegeri anticipate. In alta ordine de idei, fostul senator Radu F. Alexandru s-a lansat intr-un atac extrem de virulent la adresa senatorului Puiu Hasotti, despre care a afirmat ca este un "huligan politic" si l-a felicitat pe Mircea Iustian ca a iesit din umbra acestuia. "Forta argumentelor lui Hasotti sta numai in amenintari, injurii si invective", a declarat Radu F. Alexandru, cerandu-i deputatului Iustian sa "deschida gura" si sa spuna in ce fel ii vorbeste Hasotti. "Pupi" a refuzat insa invitatia colegului sau, motivand prin aceea ca legea audio-vizualului nu-i permite sa redea apelativele cu care a fost "gratulat" de Hasotti. Liderii PLD au marsat pe temele lor consacrate, in fata unei sali arhipline (din care atrageau atentia prezentele oarecum proletare ale multor simpatizanti, fapt care ne readuce in memorie muncitorii adusi cu forta de Viorel Hrebenciuc la lansarea platformei de la Bacau). Stolojan, Stoica si Flutur l-au acuzat pe rand, pe premier, de superficialitate si minciuna, aratand ca alegerile anticipate cat mai rapide reprezinta singura solutie pentru o Romanie intrata deja in criza. Din pacate, singura modalitate prin care s-ar putea declansa aceste anticipate ar fi prin retragerea PD-ului de la guvernare, in conditiile in care PSD nu are tupeul si taria de a se angrena intr-o astfel de experienta. "Este evident ca avem un guvern chinuit, care traieste din mila Parlamentului", a declarat Flutur, potrivit caruia "vatmanul PNL-ului a luat-o spre stanga si se vede clar cumetria cu PSD". Stolojan a sustinut ca actuala conducere a PNL ar fi in stare sa bata palma si cu PSD si cu PRM, pentru a ramane la guvernare, situatie in care s-ar compromite definitiv.

Danut Mosoiu, prezent la intalnirea PLD

Venirea in grup organizat a PLD-istilor la Constanta sau declaratiile acestora n-au fost o asa mare supriza, cat a surprins prezenta democratului Danut Moisoiu la manifestare. La costum - lucru rar la consilierul local municipal -Danut Moisoiu ne-a declarat ca s-a prezentat la intalnirea Partidului Democrat Liberal ca urmare a unei invitatii care i-a fost adresata, in calitatea sa de presedinte executiv al Organizatiei Municipale a PD Constanta. "Am venit, am ascultat declaratiile facute aici de reprezentantii PLD si m-am retras", a spus Moisoiu, adaugand ca i se pare normal faptul ca a dat curs unei invitatii venita de la "niste colegi democrati". "Din cate cred eu si am auzit la aceasta intalnire, ne situam, si PD-ul, si PLD-ul, pe aceeasi baricada - adica impotriva PSD si a comunismului", a mai precizat Danut Moisoiu, deloc ingrijorat ca ar putea atinge, prin gestul sau, orgoliile reprezentantilor Partidului National Liberal.