Lupta pentru preluarea puterii in PNL, chiar si cu riscul de a demola complet credibilitatea acestui partid, continua. Cel putin asta reiese din declaratiile platformistilor, mai putin aspectul credibilitatii PNL, lucru care nici nu pare a fi luat in considerare de adeptii ideii promovate de Stoica-Stolojan. Asadar, dupa ce presa a speculat razboiul dus impotriva lui Calin Popescu Tariceanu si a celor care sunt alaturi de presedintele PNL ca fiind o dorinta a platformistilor de a subrezi partidul din care au pelcat, in ideea constituirii unui Partid Liberal Democrat, raspunsurile nu au intarziat sa apara. Ofuscati de interpretarile presei, platformistii au ripostat, precizand, prin gura lui Valeriu Stoica: "Imaginatia presei creeaza uneori o noua realitate, una virtuala. Speculatiile facute in legatura cu infiintarea unui nou partid liberal de catre sustinatorii Platformei Liberale constituie o asemenea realitate virtuala. Le sunt recunoscator jurnalistilor pentru toate scenariile imaginate, precum si pentru scenariile construite pe surse". Pentru a nu supara totusi irevocabil presa, Stoica a declarat ca "primul scenariu" (si nu rodul imaginatiei ziaristilor!) pe care il are in vedere Platforma Liberala este "recuperarea PNL". "Deocamdata nu am renuntat la obiectivul de a recupera PNL. Este primul scenariu pe care il avem in vedere. Celelalte scenarii sunt simple ipoteze de scoala", a mai spus liderul Platformei Liberale, care a dorit, astfel, sa infirme ipoteza vehiculata in presa cum ca se pregateste infiintarea unei noi formatiuni liberale, care s-ar numi Partidul Liberal Democrat.
Platformistii strang semnaturi

La randul sau, fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a respins joi speculatiile la care a facut referire si Valeriu Stoica. "Nu este vorba de nici un Partid Liberal Democrat, nu am discutat de o astfel de posibilitate", a afirmat Flutur, adaugand ca poate doar actuala conducere a PNL isi doreste ca sustinatorii platformei liberale sa paraseasca PNL si sa infiinteze un alt partid. "Nu mai departe de ieri, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti ne indemna, la Senat, sa parasim PNL si sa ne facem alt partid de parca PNL ar fi o monarhie petroliera", a spus Flutur.

La Constanta, liberalii nu-si fac griji din cauza platformistilor

"Se pare ca actuala conducere a PNL ne obliga sa ne facem alt partid, ca vad ca au inceput sa dea somatii presedintilor de organizatii ca in 48 de ore sa precizeze de partea cui sunt - a conducerii PNL sau a platformei liberale. Nu cred ca problema este pusa corect, pentru ca noi cerem doar ca platforma liberala sa fie discutata la baza partidului, dar ei nu doresc nici un fel de dezbatere", a precizat Flutur, care a recunoscut ca sustinatorii platformei liberale au "un spatiu" unde lucreaza, iar in prezent se strang semnaturi ale membrilor PNL din tara pentru sustinerea inceperii dezbaterii platformei liberale in cadrul partidului. Pe de alta parte, liberalii care sunt in continuare alaturi de Calin Popescu Tariceanu au ajuns la concluzia ca nu mai ajuta cu nimic excluderile, nici daca este vorba despre platformisti. "Pierdem o zi cu datul afara, inca o zi cu dezbaterile pentru reprimirea inapoi. Nu ne batem capul cu platformistii in Constanta", a declarat presedintele Organizatiei Judetene a PNL Constanta, deputatul George Dragomir. Ceea ce pare sa nu stie insa presedintele PNL Constanta, sau poate ca nu-l sperie sau deranjeaza, este ca platformistii se cam chinuie, in ultima perioada, sa adune semnaturi si la nivelul acestui judet, in ideea ca la sfarsitul saptamanii vor lansa si aici "faimoasa" Platforma. Mai exact, din cate ne-a asigurat o sursa "platformista", duminica, in jurul orei 10, Platforma Stoica-Stolojan urmeaza sa se produca si la Constanta, la hotelul Ibis.