Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, este de parere ca dialogul politic dintre PSD si PNL, constructiv, permanent, ar putea pune bazele unei platforme comune de guvernare, in perspectiva, dupa viitoarele alegeri.
"O posibila alianta intre PSD si PNL depinde de cum anume evolueaza acest dialog politic, constructiv permanent, de conlucrare din pozitia pe care o au, de forte de opozitie. Este utila conlucrarea dintre PSD si PNL, necesara, chiar obligatorie as spune. Si ea poate sa puna bazele si unei platforme comune de guvernare in perspectiva, dupa viitoarele alegeri, de a veni impreuna la guvernarea tarii", a declarat, joi, Ion Iliescu, care a participat la un eveniment ce a avut loc la sediul Fundatiei "Casa Titulescu".
Potrivit presedintelui de onoare al PSD, constituirea unei platforme care sa asigure o guvernare alternativa, intre PSD si PNL, idee avansata de liderul liberal Crin Antonescu, "este, fara indoiala, oportuna". "In conditiile actuale, in fata unor procese complicate, care deterioreaza guvernarea, fara indoiala ca opozitia este obligata sa conlucreze. Fiecare are orientarea sa politica, pozitiile sale ideologice, dar, dincolo de acestea, este ceva comun: actiunea comuna in criticarea Guvernului si a actelor de guvernare, care au urmari negative pentru populatie, si pregatirea pentru o viitoare guvernare coerenta, care sa tina seama de toata experienta care s-a acumulat in aceasta tara", a afirmat Ion Iliescu.
Fostul presedinte al Romaniei a criticat faptul ca actuala guvernare ignora "un lucru fundamental", acela ca "nimeni nu le stie pe toate, iar in democratie cei de la guvernare sunt obligati sa cultive dialogul politic, inclusiv cu opozitia parlamentara sau cu alte structuri, cu societatea civila, sindicate si patronate".
"Sunt probleme de interes comun, dincolo de divergente de opinie. Dar, precum vedeti, arbitrariul a devenit comun comportamentului guvernarii, care nu tine seama de aceasta lectie a unei politici democratice autentice", a aratat Ion Iliescu.