Framantarile din cadrul PNL continua, dupa ce duminica fostii presedinti ai partidului Valeriu Stoica si Theodor Stolojan au anuntat initierea unei platforme liberale pentru unitatea fortelor politice de dreapta.
Conducerea Organizatiei PNL Sector 3 a decis sa sustina rezolutia liderilor filialelor din Transilvania ale partidului, care solicita ca organismele abilitate ale PNL sa ii ia in discutie pe liberalii care prin pozitia, declaratiile si actiunile publice au prejudiciat imaginea partidului. Liderii organizatiilor PNL din Transilvania solicita, printr-o rezolutie adoptata luni, ca organismele abilitate din cadrul partidului sa ii ia in discutie pe membrii PNL care prin pozitia, declaratiile si actiunile publice au prejudiciat imaginea partidului.
Prin aceeasi rezolutie, liderii liberali transilvaneni cer aplicarea prevederilor statutare pentru fiecare dintre aceia care "s-au facut vinovati de incalcarea Statutului". In rezolutia adoptata luni, se cere tuturor organizatiilor liberale din teritoriu ca, in spiritul principiilor si valorilor democratice, sa-si exprime public pozitia fata de "incercarea de destabilizare si scindare a partidului".

S-a format si "grupul de la Bacau"

Pe de alta parte, un grup de sustinere a platformei liberale s-a format in judetul Bacau, membrii sai - printre care se afla vicepresedintele PNL Bacau si doi membrii ai Biroului Permanent - invitandu-i pe initiatorii acesteia sa participe la o dezbatere cu membrii si simpatizantii liberali din judet. Invitatia adresata promotorilor platformei liberale este semnata, in numele grupului de la Bacau, de Ioan Chiriac - vicepresedinte al PNL Bacau, Adrian Iordache si Mihai Slic - membrii ai Biroului Permanent al PNL Bacau, Nicolae Enache - membru al Biroului Municipal al PNL Onesti si Vasile Ciobanu - om de afaceri, membru PNL.
Pana acum, pentru sustinerea platformei liberale s-a mai format un grup de initiativa la Arad, condus de fostul presedinte al PNL Arad Sever Jurca, care este consilier judetean si din care mai fac parte consilierii judeteni Adrian ¥olea si Eugen Vancu, Lazar Cioloca - consilier local la Buteni si Dacian ¥olea.