Mai multi membri ai organizatiei municipale a PNL Brasov au inceput formalitatile de demisie si transfer la Grupul de initiativa care se va constitui la Brasov pentru platforma liberala condusa de Theodor Stolojan. Potrivit unui comunicat semnat de Andrei Vocila, membru PNL Brasov, este vorba despre 250 de membri, reprezentand aproximativ o treime din numarul total al organizatiei municipale a PNL Brasov. Printre persoanele care fac parte din acest grup de initiativa se afla si fostul deputat PNL Ioan Ghise, exclus din partid in septembrie, o data cu Mona Musca, pentru ca ar fi colaborat cu fosta securitate.

Inscriere "on-line"

In replica, vicepresedin-tele PNL Brasov Gabriel Andronache sustine ca pana in prezent nu s-a inregistrat la filiala nicio demisie a vreunui membru al partidului cu scopul de a se afilia platformei Stolojan, singurul pe care il stie adept al acesteia fiind deputatul Ioan Ghise, care a fost exclus din partid. "Nu ma intereseaza aceasta initiativa si am spus-o in repetate randuri. Atat timp cat la filiala PNL Brasov nu s-a inregistrat nicio demisie pana la aceasta ora, nu cred ca mai este cineva de la Brasov. Singurul pe care il stiu adept al initiativei este Ghise si e dreptul dansului sa o sustina", a declarat vicepresedintele PNL Brasov.
In schimb, deputatul Ioan Ghise sustine ca mai are colegi care sustin platforma liberala, insa nu stie numarul acestora si nici nu a dezvaluit vreun nume. "La Brasov, alaturi de mine, mai sunt colegi din PNL sau simpatizanti ai PNL. Inscrierea se face on-line, iar centralizarea se face la Bucuresti. Numarul de sustinatori este in continua evolutie, asa ca nu va pot preciza deocamdata cati brasoveni se afla printre ei", a declarat deputatul Ioan Ghise.
Ghise spune ca spera ca va fi din nou acceptat in partid si ca nu doreste ca platforma sa devina una paralela cu partidul liberal, ci sa fie ulterior adoptata de partidul-mama.
Cu toate acestea, Ghise apreciaza ca nu este exclus sa fie infiintat un alt partid.

Grupuri de sustinatori in zece judete

ßi in judetul Calarasi s-a constituit un grup de initiativa, format din urmatorii liberali: Petre Cretu, Netu Manea, Marin Culea, Romeo Bacescu, Viorel Renciu, Alexandrina Ghita, Traian Rizea, Nicolae Ionita si Nicolae Ghenu.
Fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica a declarat, totodata, ca o conferinta nationala a simpatizantilor platformei liberale va avea loc la inceputul anului viitor, in ianuarie-februarie, pana atunci urmand sa se formeze grupuri de sutinere ale platformei in toate judetele.
El a precizat ca, pana in prezent, astfel de grupuri s-au infiintat in zece judete, o prima intalnire cu simpatizantii platformei avand loc duminica, la Bacau, unde au fost prezenti liberali si simpatizanti liberali din Neamt, Iasi, Vrancea, Vaslui, Suceava si Botosani.