DeCeNews: Traian Basescu - Planul secret (Autor: Bogdan Chirieac)

Miercuri seara, presedintele a vorbit 50 de minute "special pentru romani". Discursul a parut multora de-a dreptul cenusiu, rupt de realitate, strigat mic al unui om infricosat. Eu cred insa ca am asistat la unul dintre cele mai puternice discursuri din cariera politicianului Basescu si la o schimbare spectaculoasa de strategie politica. Presedintele in functie a dezvaluit primul capitol din planul sau secret de a ramane la putere. El se afla acum la indemana tuturor celor care au timp si minte ca sa-l vada si sa-l inteleaga.
Planul nebunesc al PDL de fraudare a alegerilor nu mai este o prioritate pentru presedinte odata cu imposibilitatea comasarii alegerilor. Alte aberatii electorale puse la cale de PDL vor fi in parte eliminate de Opozitie si Occident. PDL va lupta din greu sa atinga un scor electoral cu doua cifre. Cel mai probabil insa, daca ramane in actuala tendinta de descrestere, PDL are toate sansele sa coboare sub 10% - in conditii de alegeri relativ libere si corecte. Presedintele Basescu a inteles acest lucru. Din acest moment el a luat lupta electorala pe cont propriu. Nimeni nu are nicio indoiala ca in momentul in care partidele presedintelui pierd majoritatea in Parlament va urma suspendarea sa. Demiterea trebuie insa acceptata de popor prin referendum. Din acest moment, singura speranta a presedintelui Basescu de a ramane la putere a devenit recucerirea electoratului roman.
In discursul sau, Traian Basescu a stabilit o singura constanta: demisia sa nu este de actualitate. Desigur, fiindca un presedinte nu abandoneaza tara in criza. In rest domnia sa va face TOT ceea ce ii va cere poporul. El a ajuns chiar sa-si recunoasca greselile si propria aroganta fata de popor. A raspuns politicos la intrebarile adresate de ziaristii mogulilor! Daca poporul ii va cere capul lui Boc, presedintele il va oferi pe o tipsie de argint. Orice ministru sau baron local care va fi criticat de popor, va fi retras si pedepsit imediat. Institutiile statului sau parti din ele ce ii mai sunt inca loiale vor executa fara mila pedelisti corupti, urati de popor dar si membrii marcanti ai Opozitiei sau lideri de opinie incomozi pentru Cotroceni. Dl. Basescu stie bine ca poporul roman are nevoie de un tatuc. Dupa Nicolae Ceausescu pe acest post s-a asezat Ion Iliescu si apoi Traian Basescu. El a fost intre timp expulzat din aceasta pozitie tocmai datorita arogantei, dispretului si incapatanarii cu care Basescu a mentinut la putere pentru confortul sau psihic cel mai incompetent guvern din ultimii 20 de ani. Obedientii cu care s-a inconjurat l-au adus pe el si tara pe marginea prapastiei. Deoarece liderii Opozitiei nu au reusit, cel putin deocamdata, sa se instaleze in locul lasat liber de actualul presedinte, dl. Basescu incepe ofensiva pentru a-si recastiga pozitia pierduta.
Calculul dlui Basescu este simplu: domnia sa are nevoie sa ramana la putere macar 6 luni dupa instalarea unui guvern USL. Situatia economica a Romaniei este catastrofala. Va fi o minune daca tara nu va intra in incetare de plati. Maririle de pensii, salarii sau ajutoare sociale sunt povesti fara acoperire. Acesta ar putea fi momentul in care, presedintele Basescu ar putea reataca scena politica, eventual cu o noua formatiune creata pe scheletul PDL. Esential pentru el este votul romanilor la referendumul de demitere. Daca romanii l-au salvat in 2007, de ce nu l-ar salva, crede dl. Basescu si in 2013?
Din acest moment dl. Basescu se va separa de tot si de toate, va lupta la fel ca pentru primaria Bucuresti in 2004. Va fi prezent la televiziunile mogulilor - pupincuristii platiti la televiziunea publica nu i-au adus nici un beneficiu, se va afla in piete, la inundatii, in cartiere, pe sosele, peste tot unde sunt votanti. Presedintele va critica Guvernul, Parchetul, Serviciile, bogatasii, va fi un cetatean roman intre romani. Daca Opozitia nu-si va construi o strategie adecvata si nu o va executa intocmai, USL va ajunge la putere unde va sta maximum un an si tot cu dl. Basescu presedinte.