Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) va analiza plangerea in care deputatul Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD, il acuza de calomnie pe vicepresedintele PD-L, Cezar Preda, ca urmare a unei decizii de luni seara a instantei supreme.
La termenul de luni, instanta suprema a invocat din oficiu exceptia competentei de solutionare a acestui dosar.
Avocatul care il reprezinta pe Nastase in acest proces a sustinut ca judecatorii trebuie sa trimita dosarul la Parchetul instantei supreme, pentru a se continua cercetarile. Avocatul a aratat ca, potrivit normelor legal,e instanta suprema nu poate judeca decat dosare in care a fost sesizata cu rechizitoriu.
La randul sau, avcatul vicepresedintelui PD-L Cezar Preda fost de acord cu sustinerile aparatorului lui Nastase si a cerut instantei trimiterea dosarul la PICCJ.
Si reprezentantul Parchetului a fost de acord cu aceste sustineri, astfel ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis trimiterea cazurlui la PICCJ-Sectia de prmarire penala si criminalistica.
Deputatul PSD Adrian Nastase a deschis actiunea pentru calomnie impotriva vicepresedintele PD-L, Cezar Preda, dupa ce acesta a afirmat ca fostul premier "ar fi cel mai corupt personaj al scenei politice". Adrian Nastase explica, in actiunea sa, ca prin aceasta afirmatie i-a fost afectata imaginea si ca aceasta nu este fundamentata, deoarece, pana in prezent, nu exista o hotarare de condamnare a sa.