Dupa ce, saptamana trecuta, intreaga organizatie municipala a Partidului Initiativa Nationala ba a fost suspendata, ba si-a dat demisia, pentru ca mai apoi sa fuzioneze prin absorbtie cu filiala Judeteana a Partidului Democrat Liberal, fostii colegi ai acestora, ramasi in PIN, au tinut sa clarifice lucrurile. Sau cel putin asta au vrut sa faca.

Noul purtator de cuvant al Organizatiei Judetene PIN Galati, Maria Luminita Mihai, a tinut sa aminteasca ieri faptul ca din partid nu ar fi plecat decat sase membri catre PD-L, si nu 260, asa cum afirma fostul presedinte al organizatiei municipale PIN, Dumitru Rascanu, in momentul in care a poposit in curtea democrat-liberala, cu cateva zile in urma. Mai mult decat atat, noul purtator de cuvant al PIN a tinut sa accentueze faptul ca Valentin Cojocaru, persoana din PIN care fusese propusa pentru a candida la Primaria Galati, nu ar fi fost agreata la centru, motiv pentru care s-a renuntat la sustinerea sa pentru functia de edil sef al Galatiului.

Aliantele, o necunoscuta

Cand vine vorba de ultimele declaratii facute de Ion Stefan, presedintele Partidului Alternativa Ecologista, chestiuni in care a inclus si Partidul Initiativa Nationala, Maria Luminita Mihai a tinut sa accentueze faptul ca liderul Alternativei Ecologiste ar vorbi in necunostinta de cauza despre planurile PIN pentru alegeri.

"Vreau sa fac cateva precizari asupra adevarului lui Ion Stefan si convingerile sale. Un lucru este cert: adevarul lui nu coincide cu cel al PIN. Exista circumstante atenuante si experienta politica a sa, sub un lider politic de nivelul actualului presedinte al Consiliului Judetean, il indreptateste probabil sa aiba convingeri ca in politica orice este posibil si ca impunerea sau dictatul sunt metode democratice de actiune si decizie", a spus Maria Luminita Mihai.

Totodata reprezentantul PIN ne-a precizat ca a fost imputernicit de presedintele galatean al formatiunii, Viorel Irimia, pentru a preciza ca sustinerea candidaturii lui Marius Stan la functia de primar al municipiului Galati este dorinta expresa a Organizatiei Judetene PIN, si nu recomandarea sau impunerea de catre conducerea centrala a PIN, asa cum spunea zilele trecute Ion Stefan. Pe langa acestea, purtatorul de cuvant nu a stiut sa ne spuna daca, pana la urma, PIN va merge singur sau in cadrul unei aliante in alegerile locale, dar ne-a promis ca va reveni cu detalii in acest sens.