Dupa o saptamana de mers prin tara pentru a-si aduna adepti, cei de la Alianta Pensionarilor pentru Conciliere au depus ieri la Primarie solicitarea de a picheta sediul Partidului National Liberal pe 1 octombrie. Ziua Pensionarului va debuta astfel cu o pichetare, iar daca batranii vor avea parte de ajutor, se va termina si cu un... bal.

"Pichetarea va dura o ora, de la 9 la 10, dupa care intentionam ca dupa aceasta manifestare, cu sprijinul unor firme mai bogate, dar si cu cel al Partidului Conservator, si, de ce nu?, chiar si cu al Partidului Liberal, sa facem si un bal pentru pensionari. Noi nu am gasit inca o locatie, dar speram sa primim un ajutor in acest sens", ne-a spus presedintele acestei formatiuni, Toader Cristea.

De asemenea acesta ne-a mai facut cunoscut faptul ca pichetarea va avea loc simultan in zece judete din tara. Principala revendicare a pensionarilor o reprezinta acordarea grupelor 1 si 2 de munca.

Conducerea Aliantei isi motiveaza gestul de acum prin aceea ca ministrul Muncii, Paul Pacuraru, le-a promis indeplinirea acestui deziderat, ulterior acesta refuzand sa se tina de cuvant.

Reamintim ca Pacuraru le-a spus pensionarilor, la intalnirea pe care au avut-o la Galati, ca pentru acordarea grupelor nu au fost gasite fonduri financiare.