Candidatul PNL in colegiul uninominal din Europa, Petre Roman, si-a reamintit, la lansarea candidatilor liberali pentru alegerile parlamentare, ca a fost acuzat, in perioada cand era premier, ca programul sau de guvernare este "prea liberal", precizand ca nu putea elabora unul socialist dupa 45 ani de comunism.
"Era un democrat, dar a fost inlocuit sa nu-i dea afara democratia din casa. Era un reformator si a fost inlocuit pentru a bloca reformele pentru cinci ani. Vroia prea mult si a fost inlocuit cu un om fara vointa proprie. A ajutat oameni si ei l-au tradat. Astazi ajunge acolo unde ii este locul, printre oamenii cu caracter, care cred in libertate si in democratie", l-a prezentat pe Petre Roman maestrul de ceremonie a lansarii nationale a candidatilor PNL la alegerile parlamentare, Bogan Olteanu.
La randul sau, Petre Roman si-a reamintit acuzatiile care ii erau aduse cand era premier. "Am fost etichetat, acuzat ca sunt liberal de cand am intrat in politica prin Revolutia din decembrie 1989. Programul meu de reforma a fost etichetat ca este prea liberal. Doamne iarta-ma, dupa 45 de ani de comunism trebuia sa fie socialism?! Trebuia sa fie liberal!", a spus Petre Roman.
El le-a vorbit celor prezenti la Sala Polivalenta despre "metoda liberala" care a dus la majorarea punctului de pensii in actuala guvernare, el fiind liderul unei Uniuni a pensionarilor. "Asa cum spunea Socrate, valoarea criticii este direct proportionala cu competenta celor care critica. Competenta celor care ne critica este aproape zero. Valoarea este aici (in PNL - n.r.)", a conchis Petre Roman.