De la inceputul anului si pana in prezent, reprezentantii Primariei Targu Jiu au realizat 45 de parcari de resedinta cu 1.043 de locuri. Marius Ionescu, director tehnic al Primariei Targu Jiu, a declarat ca, in urma cu trei ani, autoritatile locale au facut un studiu de trafic ale carui concluzii au fost clare: pentru fluidizarea traficului este nevoie de realizarea unor parcari.
"Avand in vedere concluziile rezultate din studiul de trafic elaborat la nivelul municipiului Targu Jiu, precum si solicitarile insistente ale cetatenilor din oras, a aparut necesitatea resistematizarii cartierelor de locuinte prin realizarea parcarilor de resedinta si reasezarea zonelor verzi si a locurilor de joaca si agrement. In 2009, a inceput campania de demolare a garajelor", a precizat Marius Ionescu.
In evidentele primariei au existat 1.433 de garaje, dintre care 578 au fost demolate pe parcursul anului trecut. Actiunea de demolare a tuturor garajelor se va finaliza la sfarsitul anului viitor.
"Pe suprafetele rezultate in urma demolarilor au fost realizate parcari de resedinta, spatii verzi, locuri de joaca. Pana la sfarsitul anului trecut au fost realizate 87 de parcari cu 1.256 de locuri, iar pana la 1 septembrie anul acesta am realizat 45 de parcari cu 1.043 de locuri. Acum avem pregatite si marcate in vederea repartizarii 24 de parcari cu 603 locuri. Pana la sfarsitul anului vom da in folosinta 22 de parcari cu 315 locuri", a declarat Marius Ionescu.