Dupa o vara plictisitoare in opozitie, PSD incepe toamna cu amenintari catre primarii care s-au saturat de doctrina social-democrata si au parasit partidul inainte de 10 august, data intrarii in vigoare a Legii nr. 249/2006. Actiunile opozitiei par sa nu tulbure linistea celor 14 edili care au fost anuntati de PSD ieri-dimineata ca "le-a incetat de drept calitatea de primar".
Cei 14 primari care au preferat sa isi termine mandatul sub culorile Aliantei si au parasit PSD inainte de 10 august au primit ieri din partea PSD depese prin care erau anuntati ca nu mai sunt primari. Tot in acelasi document secretarii celor 14 primarii erau atentionati ca trebuie sa inceapa procedurile de eliberare din functie a primarilor. Nici prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, si nici Vasile Blaga, ministrul administratiei si internelor, nu au scapat de ravasele PSD prin care erau anuntati ca peste noapte 14 comune doljene au ramas fara primari. Invocand diferite pasaje din mai multe legi, presedintele PSD spera ca va baga spaima in primarii "pacatosi" care au abandonat partidul. "Am trimis scrisori catre Prefectura Dolj, ministrului Vasile Blaga si celor 14 primari care, conform legii, si-au pierdut calitatea de primar in momentul cand au demisionat din PSD, partidul pe listele caruia au fost alesi. Doresc respectarea legii perntru ca partidul a investit in acesti oameni, iar daca prefectul nu ii va suspenda din functie, vom merge mai departe in instanta", a explicat Calin.
Actiunile de toamna ale PSD i-au lasat indiferenti atat pe liderii doljeni ai Aliantei, cat si pe primarii "amenintati" care, protejati acum de umbrela portocalie, ignora jocurile pesediste. "Noi ne miram cum sa rezolvam problemele pe care le avem la primarie, iar ei se tin de jocuri politice", a spus Marin Cioc, primarul comunei Castranova. Departe de fostul sau partid prefera sa stea si Ion Racareanu, primarul comunei Almaj. "Sunt prea mic ca sa ma bag in asemenea jocuri politice".
Prefectul Giugea: "Calin are vise erotice cu stampila prefecturii"
Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, nu vrea sa se molipseasca de visele erotice ale lui Calin si vrea sa stea departe de fanteziile si de jocurile fostului prefect. "Este o actiune politica si nu voi intra in nici un joc politic al PSD. Acest nomenclaturist pe nume Ion Calin uita ca primarii si consilierii sunt alesi de cetateni si prin toate actiunile sale nu incearca decat sa faca presiuni asupra primarilor. Nu intelege ca primarii si-au exprimat apartenenta politica si nici o lege din Romania nu este retroactiva. El incearca sa revolutioneze administratia romaneasca. Are el asa niste vise erotice cu stampila prefecturii", a spus Giugea.
Somatiile PSD de demitere a primarilor care au fugit la Alianta inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 249/2006 ii amuza pe liderii doljeni ai Aliantei, care declara la unison ca actiunile opozitiei vor ramane fara ecou. "PSD nu cunoaste legea, care este foarte clara. 10 august a fost momentul-cheie si dupa aceasta data se pune problema pierderii mandatului. Pana atunci alesii locali puteau completa orice. Actiunea PSD nu este decat o incercare de intimidare a celor care au plecat din partid, dar nu va avea nici o sansa", a explicat senatorul PNL, Mario Ovidiu Oprea. Secretarul general al PD Dolj, Gelu Visan, a declarat ca scrisorile "intocmite" de Calin sunt egale cu zero. "Ion Calin, dupa ce s-a trezit dupa un lung somn comunist, a inceput sa faca scrisori care sunt egale cu zero si nu prezinta interes decat pentru mintea lor bolnava", a spus Gelu Visan.