Membrii Delegatiei Permanente a PSD au cazut de acord ca data congresului sa fie stabilita mai devreme decat se anuntase initial. Fruntasii PSD vor, astfel, sa transeze mai repede cine este “seful“ in partid.

Delegatia Permanenta a PSD a analizat ieri variantele referitoare la noua structura de conducere a partidului. Este vorba de doua-trei variante privind structura de conducere, insa nu s-a luat nici o decizie, intrucat Biroul Executiv Central este cel care va hotari in aceasta problema. Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat ca unii colegi doresc ca data congresului sa fie stabilita mai curand decat in aprilie, iar altii vor ca acesta sa aiba loc in mai. El a precizat si ca au fost discutii privind modificarea statutului si sunt propuneri fie sa ramana “aceeasi schema cu Delegatie Permanenta, Birou Executiv Central, Consiliu National si Congres, fie sa fie simplificata aceasta conducere“. Vicepresedintele PSD Nicolae Vacaroiu a afirmat ca, personal, sustine ca data congresului sa fie “mai devreme“.
La randul sau, Sorin Oprescu sustine structurile mai restranse, potrivit “principiului acordeonului“, acestea urmand sa se stranga cand partidul este in opozitie. El a mai spus ca unele dintre propunerile privind noua structura de conducere a PSD se refera la ideea ca Delegatia Permanenta sa fie condusa fie de un presedinte, de vicepresedinti, fie de un presedinte si un singur vicepresedinte. Vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc considera ca nu ar trebui schimbate multe lucruri in statutul partidului, pentru ca actualul statut este foarte european si cuprinde un numar normal de membri in Delegatia Permanenta si in BExC. Hrebenciuc a spus ca el ar vedea structura de conducere cu un presedinte, un prim-vicepresedinte, iar congresul sa se tina mai devreme.