Chiar daca Sfanta Maria Mica a fost la inceputul saptamanii, reprezentantii PSD au organizat miercuri balul devenit deja traditional in sanul partidului. Au participat, alaturi de pesedisti, si reprezentanti ai UDMR si PDL.
Vechea garda si noua garda din PSD au petrecut impreuna la hotelul Colosseum pana spre dimineata. Mai un paharel, mai o cuvantare ideologica, mai o strangere de mana, mai o negociere de statut, pesedistii au zambit la unison incercand sa arate ca sunt pregatiti si increzatori in ceea ce priveste alegerile parlamentare.
Ce melodii au fredonat pesedistii
Primul care s-a lansat in dedicatii muzicale a fost deputatul Claudiu Pop, care a dedicat tuturor pesedistilor piesa "Pusca si cureaua lata", incercand parca sa sublinieze pentru nemultumiti la braul cui se afla "instrumentul" de facut ordine in filiala judeteana. A urmat apoi piesa trupei Hi-Q ale carei versuri - Gasca mea nu poate sa stea linistita - erau foarte sugestive pentru fostul presedinte Mihai Bar, prezent la eveniment, conform propriei declaratii, la insistenta colegilor buni din partid. Tot pentru sustinatorii lui Mihai Bar au avut sens si versurile piesei populare Casuta noastra care... asteapta, trista, venirea unui nou presedinte.
Printre sticle de vin si platouri mari cu bunatati, reprezentantii PSD au mai aruncat si cate o cuvantare, cele mai multe dintre ele potrivite ca nuca-n perete. Cele mai relevante in acest sens au fost discursurile lui Gheorghita Lupau si Nicu-Silviu Odobasianu. Cel din urma a transformat nefericit disputa politica intr-o lupta confesionala. "Nu este normal ce se intampla in Primarie cu acesti protestanti. Trebuie sa invingem pentru ca trebuie sa redevenim o tara ortodoxa", a explicat fostul primar al municipiului Beius. Niciun pesedist protestant sau de alta confesiune nu a parasit sala in semn de protest, demonstrand prin acest lucru ca social-democratii sunt cu adevarat uniti inainte de alegerile parlamentare.