Liderii organizatiilor PSD din cele opt judete ale Moldovei s-au intalnit ieri, la Iasi, cu presedintele social-democrat Mircea Geoana, vicepresedintele Valer Dornenau, secretarul general al PSD Miron Mitrea, Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc si Dan Ioan Popescu pentru a discuta situatia creata in partid in ultima perioada.
Liderul PSD Suceava, Gavril Marza, a declarat ca este mandatat de organizatia sa sa solicite convocarea unui congres extraordinar, modificarea Statutului si alegerea unor structuri de conducere mai suple si mai lucrative.
In cadrul discutiilor, Adrian Nastase a fost "ciuca batailor" liderilor pesedisti din Moldova. Controversatul "baron de Vrancea" Marian Oprisan a sustinut ca "Adrian Nastase este un capitol inchis in PSD". El l-a acuzat pe Nastase ca a subordonat PSD Guvernului si ca - in repetate randuri - i-a pus in discutie pe liderii locali ai PSD. Cei prezenti au fost temperati de Mircea Geoana, care le-a spus ca "un om politic veritabil este terminat abia cand este la Ghencea, Militari sau in alt cimitir". "Nu trebuie sa privim lucrurile asa, dar este clar ca, pentru o perioada, Adrian Nastase trebuie sa fie mai rezervat. Va decide timpul, justitia si opinia publica daca el mai are de jucat un rol in politica romaneasca", a opinat Geoana.

Pe cai mari

Geoana a tinut sa-i incurajeze pe liderii pesedisti moldoveni, spunandu-le ca PSD este un partid care are intotdeauna reflexele si forta necesara pentru a se redresa si de a trece peste probleme grele. "Deja, de cateva zile, PSD este pe cale sa iasa din criza si sa se redreseze. Simtim asta cu totii, si de aceea conducerea partidului doreste sa analizeze, impreuna cu liderii locali, problemele cu care acestia se confrunta. Impreuna trebuie sa gasim solutii pentru a ajunge din nou acolo unde PSD a fost, la locul sau, adica la guvernare si in fruntea tuturor fortelor politice din tara", a spus Geoana.
O parte din liderii prezenti la Iasi, printre care si vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita, care este si primarul Iasiului, a salutat revenirea in forta in fruntea PSD a lui Ion Iliescu. "Este benefic pentru partid revenirea in prima linie a intemeietorului partidului. Ion Iliescu are electoratul sau si are un cuvint de spus. Acum, in situatii ceva mai complicate, el poate readuce PSD la pozitia la care a fost pe scena politica", a declarat Gheorghe Nichita.