Cu toate anunturile oficiale ale conducerii centrale a democratilor de neacceptare a migratiei politice spre partidul lor, la nivelul filialelor se joaca dupa regulile locale.
Organizatie PD Caras-Severin a anuntat aprobarea cererilor de inscriere in partid a 14 primari, viceprimari si consilieri comunali, proveniti de la PSD si PC.
Dintre liderii locali care si-au schimbat formatiunea politica, primarii PSD erau si presedinti ai organizatiilor din comune, astfel ca „un mare numar de membri si-au exprimat dorinta de a se inscrie in PD, declarandu-se nemultumiti de conducerea judeteana PSD“, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al PD Caras-Severin.
Potrivit aceleiasi surse, plecarea celor mentionati de la PSD si PC la PD este un act de vointa personala, „nefiind rezultatul vreunei presiuni sau santaj“, ei „regasindu-se mai bine in organizatia judeteana a PD, unde pot contribui dupa puterea fiecaruia la realizarea programului de guvernare al Aliantei D.A.“.
Nu aceasta este parerea liderilor formatiunilor parasite. Claudiu Ionel Pasare, prim-vicepresedintele PSD Caras-Severin, l-a acuzat pe Sorin Frunzaverde, presedintele CJ Caras-Severin si presedinte al organizatiei PD, ca „racoleaza primarii PSD intr-un mod cat se poate de josnic, folosindu-se de banul public“.
El considera ca, prin aceasta, Frunzaverde se pune in opozitie cu seful sau direct, Emil Boc, si cu „presedintele spiritual al PD“, Traian Basescu, care doresc promovarea unui proiect de lege pentru stoparea migratiei politice.
La randul sau, deputatul Ioan ¥undrea (PC) a declarat ca s-a adresat deja Consiliului National de Coordonare al Coalitiei, sesizand faptul ca a pierdut deja un primar in favoarea PD, cu toate ca protocolul Coalitiei interzice acest lucru. „Aceste actiuni se realizeaza prin santajul cu fondurile alocate de la bugetul judetean catre bugetele din teritoriu“, a explicat ¥undrea. PD Caras-Severin a anuntat in urma cu opt zile inscrierea altor alesi locali in partid, printre acestia numarandu-se consilierul judetean Ion Chisalita, Ion Neicu, primarul orasului Anina, precum si alti cinci primari si un viceprimar, toti membri PSD. Alaturi de acestia, a mai trecut la PD si Elena Moise, primarul conservator al comunei Dognecea.