Presedintele organizatiei PRM Suceava, Gheorghe Acatrinei, a declarat ca a demarat campania de strangere de semnaturi in vederea initierii procedurii de invalidare a mandatului de parlamentar de Suceava al Leonidei Lari Iorga. Fostul senator sucevean spune ca a luat legatura cu presedintele Biroului Electoral Permanent Central, care i-a comunicat ca, pentru materializarea obiectivului, sunt suficiente optiunile a jumatate din numarul de voturi cu care este ales un deputat, in cazul dnei Lari fiind necesare circa 12.500 de semnaturi. Liderul PRM Suceava este convins ca va aduna cel putin 20.000 de semnaturi din partea electorilor suceveni. Acatrinei subliniaza ca ne aflam in fata primului caz de gen din istoria post-decembrista a Romaniei, acesta putandu-se constitui intr-un exemplu si pentru alti parlamentari care parasesc partidul ce i-a promovat in functie.
Mai mult, conform "Amos News", PRM Suceava cere conducerii Camerei Deputatilor sa o oblige pe Leonida Lari sa-si achite obligatiile pe care le-a acumulat la biroul parlamentar din Suceava in suma de 85,2 milioane de lei vechi.
In caz contrar, sucevenii de la PRM isi rezerva dreptul de a o actiona in judecata pe Lari. Deputatul Leonida Lari Iorga a fost ales pe listele PRM Suceava la alegerile din noiembrie 2004 si a fost dat afara din partid pentru ca s-a certat cu liderul PRM, Vadim Tudor, care a luat apararea generalilor sovietici. (D.P.)