Dupa ce saptamana trecuta, imediat dupa crima comisa in Italia de un roman, conservatorii propuneau un proiect prin care, timp de 10 ani, cei ce au comis infractiuni sa nu mai poata parasi statul de origine, ieri Eugen Durbaca, presedintele Organizatiei Judetene a PC, a declarat ca pentru criminali ar introduce pedeapsa cu moartea.

"Ce vina au oamenii cinstiti ca sunt infractori care infaptuiesc crime, violuri, furturi, astfel incat pleci in strainatate si te eticheteaza: esti roman sau esti nu stiu ce. Eu as fi mai sever, dar politicienii, de frica ca nu mai sunt votati de o parte mare a electoratului, ii lasa la voia intamplari. Nu se poate asa ceva. E vorba de imaginea tarii. Eu nu as face asa ceva. Eu as lua masuri foarte ferme si cu criminalii. Nici in tara nu se accepta asa ceva. Eu pentru criminali as introduce pedeapsa cu moartea, dar nu pentru cei care sunt din culpa, ci pentru criminalii criminali, iar cei care fac astfel de acte in afara tarii si aduc prejudicii unui popor intreg. Ori sa nu mai iasa niciodata, ori i-as condamna in tara", a declarat Durbaca.

Pe de alta parte, presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Conservator a recunoscut ca nu se pot aplica astfel de masuri, dar, totusi, ar trebui gasite metode legale, dar severe, pentru pedepsirea criminalilor. "E drept ca nu-ti da voie UE, drepturile omului, dar nu poti sa starpesti acesti infractori decat cu masuri ferme. Masuri legale, dar foarte severe. Dar trebuie niste masuri ferme si la nivel intern, adica ministrul de Interne trebuie sa fie un om sever, integru si dracos", a adaugat Durbaca.