Inpolitics publica articolul "Marea ruptura: Voiculescu merge in alegeri fara PSD", pe care il puteti citi in continuare.
'Presedintele PC, Daniel Constantin, a anuntat azi, la sedinta dedicata alegerilor in cadrul organizatiei din Bucuresti a partidului, ca formatiunea sa va merge pe cont propriu la alegerile din 2012, renuntand la aliantele cu PSD si PNL.
Daniel Constantin a declarat, textual: "Vreau sa fie clar un lucru: PC este un partid independent care va participa pe liste proprii la alegerile din 2012. Suntem un partid corect, suntem si vrem sa ramanem intr-un dialog institutional cu PSD si PNL, dar ca parteneri egali si nu ca subordonati. Avem linia noastra proprie, suntem social-liberali si ne mandrim cu acest lucru. Este vremea ca o noua generatie de politicieni sa guverneze aceasta tara, alaturi de romani si pentru ei" a anuntat presedintele PC in discursul tinut in deschiderea sedintei.
Decizia anuntata de Daniel Constantin ar putea reprezenta momentul lansarii partidului lui Voiculescu pe o orbita proprie, in premiera in ultimii ani, cand a fost doar o anexa a PSD, trocul vizand sprijinul trustului sau mediatic contra unor locuri pe listele parlamentare.
Marea intrebare: cine va mai asigura pentru PSD sprijinul mediatic in cazul in care trustul lui Vantu se desira, iar cel al lui Voiculescu alege o cariera "solo"?'