Daca noile transferuri ale campioanei Romaniei la handbal masculin, HCM Constanta, vor fi anuntate in cursul zilei de luni, 9 iulie, in cadrul unei conferinte de presa, prioritara pentru conducerea clubului este si problema salii de sport din localitate, neconforma cu cerintele EHF pentru a gazdui meciurile de Liga Campionilor a echipei masculine de handbal de pe litoral.

Zilele urmatoare, presedintele HCM Constanta Nicusor Constantinescu, directorul executiv Ali Nurhan si directorul tehnic Ion Marica se vor intalni cu directorul Directiei Judetene pentru Sport, Elena Francu, pentru a discuta posibilitatile de refacere a Salii Sporturilor pentru a putea indeplini standardele impuse de forul european. "Problema salii este foarte delicata. La gala EHF, intr-o discutie particulara avuta cu mine, cu domnul Constantinescu si domnul Marica, Peter Vargo, inspectorul de marketing al EHF, ne-a zis ca daca nu rezolvam problema nu vom mai putea disputa meciurile de Champions League la Constanta. Principala problema ridicata de EHF este cea a bancilor de rezerve, mai exact a zidurilor dintre masa observatorilor si bancile de schimb, care obtureaza vizibilitatea mesei oficiale. Eu estimez ca, intr-o saptamana - doua, problema aceasta s-ar putea rezolva, trebuie insa gasita solutia cea mai potrivita", a declarat pentru "Replica" Ali Nurhan, directorul executiv al HCM Constanta. El a mai adaugat ca pentru indeplinirea cerintelor impuse de EHF, trebuie taiate cele doua ziduri din zona bancilor de rezerve si gasita o noua modalitate de sustinere a tribunelor. "Asa cum am tot spus mereu, echipa este facuta pentru Constanta si constanteni, ar fi pacat ca un spectacol de asa calibru ca cel din Liga Campionilor sa nu poata fi vazut pe viu de constanteni. Oricum, astfel de solutii sunt temporare. Orasul Constanta are nevoie de o sala adevarata pentru sporturi, insa pentru asta trebuie sa primim ajutor si din partea Agentiei Nationale pentru Sport si a guvernului. De unul singur, orasul Constanta nu poate sustine o asemenea constructie", a adaugat Ali Nurhan. O astfel de locatie care poate gazdui o Sala Polivalenta care sa intruneasca toate cerintele forului european este cea din Badea Cartan. O alta locatie pusa la un moment dat pe tapet era pe strada Bucuresti, proiect realizat in proportie de 60-70%, insa cu un mare defect: lipsa spatiului pentru locuri de parcare. "Prin eforturi comune ale Primariei si Consiliului Judetean, exista intentia de a construi o sala noua in zona Badea Cartan, pe care am putea-o ridica accesand fonduri structurale. A fost facut studiul de fezabilitate, in toamna trebuie sa fie gata proiectul. Sala ar avea 5.000-6.000 de locuri si ar intruni atat normele pe handbal cat si pe spectacole", ne-a declarat viceprimarul Nicolae Nemirschi.

Ministerul Dezvoltarii neaga lipsa sustinerii pe criterii politice

Baza sportiva de pe Badea Cartan are peste 100.000 mp si dispune de 4 terenuri de fotbal, 2 terenuri de rugby, o sala de sport, 4 constructii cu vestiare (transformate momentan in baruri), un minihotel si un bazin de inot. Cat priveste sustinerea de la centru care, potrivit zvonurilor din orasul de pe malul marii, ar lipsi cu desavarsire, Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, a declarat ca la nivel ministerial nu exista retineri pe criterii politice in privinta Constantei. "Prin Compania Nationala de Investitii, Ministerul Dezvoltarii finanteaza constructia a doua tipuri de sali de sport in tara: sali de 150 de locuri, din care Constanta nu ne-a solicitat niciodata, insa am pornit in judet astfel de structuri in 5-6 locatii, printre care si Navodari, si sali in zone rurale, de 90-100 de locuri, tip sala de gimnastica. Eu nu consider ca ar exista vreo suparare in acest sens intre noi si orasul Constanta. Probabil domnul primar nu a avut timpul necesar sa intervina in aceasta problema, sa purtam o discutie pe fond despre constructia unei sali de sport. Din partea noastra nu exista nici o retinere pe criterii politice in a discuta eventualele proiecte ale municipiului Constanta", a declarat pentru "Replica" Laszlo Borbely.