Marirea pensiilor, anuntata de actuala guvernare pentru a fi realizata la finele acestui an, a provocat reactii din partea social democratilor galateni. Presedintele Organizatiei Judetene a PSD Galati, deputatul Dan Nica, sustine ca actiunea Puterii nu aduce in buzunarele pensionarilor bani suficienti pentru plata facturii la intretinere. „Anuntata marire a pensiilor, in medie cu 55 de lei de la 1 decembrie, s-a dovedit a fi o masura care afecteaza grav interesele pensionarilor acum, in pragul iernii. Aceasta marire si faptul ca acele cote pentru care se acorda compensare pentru factura de intretinere in aceasta iarna nu au fost modificate, lasind cotele neschimbate pentru compensarea facturii la intretinere, vor face ca 90% dintre pensionari sa plateasca mai mult din buzunar in aceasta iarna”, a spus deputatul Dan Nica.

Acesta a dat si o solutie pentru actualul Guvern de a iesi din situatia in care a intrat, prin decizia ascunsa de a scoate bani din buzunarele pensionarilor. „Ceea ce trebuie sa faca Guvernul este un lucru de bun simt si anume sa ridice aceste cote, aceste transe pentru care se acorda sumele pentru compensarea facturii la intretinere exact cu aceasta suma, cei 55 de lei, astfel incit pensionarii sa ramina macar cu aceiasi bani si nu sa trebuiasca sa scoata sume suplimentare de bani din buzunar, asa cum se va intimpla in aceasta situatie”, a precizat deputatul Dan Nica.

Interpelare

Social democratii au gasit si modalitatea prin care sa atraga atentia Guvernului asupra acestui neajuns. „Modalitatea de actiune concreta este interpelarea adresata primului ministru in Parlament, astfel incit sa le atragem atentia asupra acestei grave erori pe care au facut-o si traim cu speranta ca acest lucru va putea fi corectat in prima sedinta de guvern, pentru ca, daca nu se va face acest lucru, inseamna ca a fost o actiune premeditata si de fapt nu a fost vorba de nici un ajutor care sa fie acordat pensionarilor, ci de fapt a fost o actiune sa li se bage mina in buzunar pensionarilor cu o luna mai devreme”, a concluzionat Dan Nica.

Decizia social democratilor de a-i sustine pe pensionari in perioada grea de iarna ramine singura speranta a celor care dau mare parte din pensie pe medicamente si intretinere.