Pensionarii le-au mai spus inca o data alesilor din Parlament care sint problemele cu care sint nevoiti sa se confrunte zilnic din cauza pensiilor mici.

Alianta Pensionarilor din Galati a organizat ieri o intilnire intre pensionarii pe care ii reprezinta si o parte dintre parlamentarii care reprezinta in Legislativ interesele galatenilor. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultura a Sindicatelor, la sala Ateneu, cu incepere de la 10.00. Asa cum era de asteptat, discutiile au inceput cu cele mai mari probleme ale pensionarilor, respectiv valoarea punctului de pensie si pretul medicamentelor. "Aceasta intilnire a fost necesara pentru ca oamenii cu venituri mici sa vorbeasca cu cei care ii pot ajuta in rezolvarea problemelor legate de pensiile mici pe care le primesc multi dintre ei si despre valoarea serviciilor medicale de care beneficiaza. N-as vrea sa se creada ca vreau sa moara si capra vecinului, dar pensionarii ar trebui sa fie tratati cu totii in acelasi fel. Nu se poate ca unul sa aiba pensie de zeci de milioane de lei vechi, iar altii sa primeasca 2-3 milioane de lei vechi, dupa ce ies la pensie, pensionarii fiind la fel. Toti sint o apa si un pamint", a spus ieri presedintele Aliantei Pensionarilor, Ionel Purice.

Marii absenti

Desi au fost invitati, la intilnirea de ieri au lipsit parlamentarii de la Partidul Democrat, Partidul Conservator si Partidul Romania Mare. "I-am chemat si pe senatorul Paul Pacuraru, pe deputatul Bogdan Ciuca, pe senatorul Carol Dina si pe domnul Eugen Durbaca, presedintele Consiliului Judetului, dar acestia nu au venit. Este mare pacat. Am fi putut, impreuna cu ei, sa gasim solutii pentru unele dintre problemele noastre", a mai aratat Ionel Purice. La eveniment au participat doar senatorul PSD Adriana Ticau si deputatii Emil Strunga (PNL) si Aurel Nechita (PSD). Precizam ca, alaturi de cei trei parlamentari, la evenimentul de ieri a fost prezent si directorul Apaterm, George Cubasa.

Pozitia alesilor

"Pensionarii nu cer decit un minim necesar pentru ca ei sa poata trai in liniste. E vorba de pensii mai mari si medicamente. Eu cred ca cererile lor sint normale", a spus deputatul PSD, Aurel Nechita. "Dialogul cu acesti oameni intra in atributiile noastre de parlamentari. Se apropie iarna si noi trebuie sa le asiguram conditii sa traiasca in liniste", a completat senatorul PSD Adriana Ticau. "Eu nu am fost invitat. Am venit aici ca sa ma informez in legatura cu problemele pensionarilor. Trebuie insa spus ca aceste probleme sint greu de rezolvat in sensul dorit de acesti oameni", a incheiat deputatul PNL Emil Strunga.