PD se considera hartuit pe nedrept de catre pensionari. In acest sens secretarul de stat Mircea Toader a declarat ieri ca protestele pensionarilor nemultumiti de nivelul lor de trai sint regizate de Partidul Social Democrat. "Toata lumea spune ca nu s-a facut nimic pentru pensionari. Sint si unele miscari care sustin ca sint apolitice. Am vazut chiar si o solicitare ce mi-a fost facuta de catre Alianta Pensionarilor din Romania, filiala Galati. Cei care fac parte din aceasta organizatie sint pesedisti in proportie de 99%. De ce nu au iesit in strada si inainte de 2004? Atunci veniturile pensionarilor erau mai mici decit in momentul de fata. Acum avem un plan de redresare a situatiei. Vom ajunge la 32% crestere reala a pensiei pina in 2008. In 2007 va fi inregistrata o crestere de 17,6%", a declarat Mircea Toader.

In replica presedintele galatean al Aliantei Pensionarilor, Ionel Purice, a spus ca "in organizatia batrinilor din orasul nostru sint primiti toti batrinii care au venituri mici. Nu se tine cont de faptul ca unii dintre acesti oameni sint membri de partid. In schimb nici unul dintre cei care conduc Alianta Pensionarilor din Galati nu este membru de partid".

Vicepresedintele Aliantei Pensionarilor, Toader Cristea, a fost ceva mai dur cu Mircea Toader. "Acest om ar trebui sa taca. PD este singurul partid din coalitia de guvernare care nu ne-a primit la discutii. Mai mult decit atit, un democrat ne-a dat afara din sediu atunci cind am vrut sa stam de vorba cu domnul Toader", ne-a declarat reprezentantul pensionarilor galateni.

Conducerea AP a mai spus ieri si ca saptamina viitoare, cu sprijinul unor parlamentari conservatori si liberali, va merge in Parlament pentru a-si spune ofurile.