1,880 milioane de pensionari vor beneficia, incepind cu 1 iulie, de o majorare medie a pensiei cu 7,4%, a anuntat ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru.

"Terminam aplicarea Ordonantei nr. 19. Asta inseamna ca, incepind cu 1 iulie, 1,880 milioane de pensionari, deci aproape jumatate dintre pensionarii sistemului public, vor beneficia de o majorare medie de 7,4% in valoarea punctului de pensie. Asta nu este deloc putin. Incercam sa intram pe grupele de munca, sa vedem ce rezolvam acolo. Incercam sa rezolvam pe rural, sa majoram semnificativ si in rural, dar, pentru Dumnezeu, nu aruncam lumea in aer cu solutii revolutionare care nu au nici un suport", a explicat Pacuraru.

De asemenea ministrul a precizat ca in septembrie valoarea punctului de pensie va ajunge la circa 417, de la 396 in prezent. "Asta este, atit poate sistemul. Si daca, in baza cresterii salariilor, in baza cresterii numarului de locuri de munca, in baza cresterii contributiilor care se duc in bugete de asigurari, lucrurile merg bine si relansarea economica actuala continua, probabil ca va continua, vom putea ajunge, in cel mai bun caz, la inca o unitate in valoarea punctului de pensie, la o crestere de data asta semnificativa. Dar, repet, si de asta o subliniez, solicitarea de 45% este nerealista", a subliniat ministrul Muncii.