Presedintele Comisiei pentru elaborarea Statutului parlamentarilor, deputatul PNL Titu Gheorghiof, a anuntat ieri ca - potrivit unui amendament al lui Ioan Bivolaru avizat favorabil de comisie -, actualii si fostii parlamentari ar putea beneficia de pensie suplimentara daca vor cotiza cu 5% din indemnizatia bruta de parlamentar pe an de mandat. Din aceste sume va fi constituit un fond al pensiei suplimentare, iar fostii parlamentari vor beneficia de aceste prevederi daca acestia achita cotizatia suplimentara calculata in anii de mandat pe care i-au avut, dar numai la implinirea varstei de pensionare si in momentul in care nu va mai fi membru al Parlamentului.
“Deputatii si senatorii care au vechime in activitatea de parlamentar anterior intrarii in vigoare a legii si vor ca acei ani de mandat sa fie luati in calcul vor plati cotizatia suplimentara in conditii similare cu cei care sunt in timpul mandatului“, a explicat presedintele comisei, deputatul PNL Titu Gheorghiof.
Membrii comisiei au mai decis ca intrarea in plata a pensiei suplimentare sa se faca din momentul achitarii integrale a cotizatiei suplimentare.