Ion Popescu nu este deloc iubit de catre social-democratii constanteni. Dupa ce PSD i-a invalidat mandatul de consilier local, ieri, i l-au anulat si pe cel de consilier judetean. Alaturi de Popescu, alti doi membri marcanti ai PD-L Constanta, Zanfir Iorgus si Gheorghita Corbu, au fost invalidati in sedinta de constituire a Consiliului Judetean Constanta. Nimeni nu a putut da o explicatie vis-a-vis de reactia PSD, dar consilierii acestui partid au recunoscut ca invalidarea celor trei pedelisti a fost doar "de distractie", acestia putand sa-si castige mandatele de consilieri fara problema in instanta. Trecand la rutina constituirii, sedinta a decurs fara nici un alt fel de incidente, restul consilierilor fiind validati fara probleme. In alta ordine de idei, vicepresedintii alesi ai Consiliului Judetean sunt Cristian Darie si Cristinel Dragomir, social-democratii detinand presedintiile si postul de secretar ale tuturor celor sase comisii de specialitate. Ca o paranteza, a surprins prezenta la sedinta de constituire a fostilor lideri PRM, Radu Comanici si Gheorghe Nicolae, despre care se spune ca vor fi adoptati de PSD. Cu toate acestea, unul dintre proaspetii vicepresedinti ai CJC le spunea colegilor ca el, personal, nu l-ar primi pe Comanici, deoarece acesta reprezinta doar "un minus" de imagine pentru orice partid.
Aula Bibliotecii Judetene "I.N.Roman" a fost ieri arhiplina cu ocazia sedintei de constituire a Consiliului Judetean Constanta. Dupa ce a depus juramantul de credinta la Tribunal, in calitatea sa de presedinte ales al CJC, Nicusor Constantinescu a prezidat sedinta la care au fost prezenti cei 36 de consilieri judeteni alesi, dar si mai multi primari PSD din judet, printre care Nicolae Matei de la Navodari, Cristian Carjaliu de la Agigea, Mariana Mircea din Cernavoda, dar si Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie. Dupa nominalizarea comisiei de validare, care a constatat ca dosarele tuturor consilierilor sunt in regula, la votul de validare a aparut si marea surpriza. Fara nici o explicatie prealabila sau ulterioara, consilierii PSD au votat in corpore impotriva validarii consilierilor PD-L Ion Popescu, Zanfir Iorgus si Gheorghita Corbu. In schimb, nu au avut nimic de obiectat impotriva celorlalti consilieri democrat-liberali, cativa alesi PSD marturisindu-ne degajati ca au votat impotriva celor trei pedelisti "din distractie", pentru ca oricum acestia isi vor castiga mandatele in instanta fara nici un fel de problema. Dupa ce si-au aratat muschii in fata unui Ion Popescu care sufera astfel a doua lovitura, dupa ce i-a fost invalidat si mandatul de consilier local, social-democratii s-au aratat mult mai ingaduitori cu restul consilierilor, care au fost validati fara alte discutii. Atat de ingaduitori, incat la un moment dat, din cauza caldurii, probabil, consilierul PSD Ionel Marcus a inceput sa savureze cu pofta dintr-o bere pe care si-a scos-o din geanta diplomat.
Cristian Darie si Cristinel Dragomir, alesi vicepresedinti ai Consiliului Judetean

Inaintea validarilor propriu-zise, Nicusor Constantinescu a dat citire listei de consilieri judeteni care au renuntat la mandatele lor. Acestia sunt Radu Mazare, Mariana Gaju (primarita din Cumpana), Nicolae Crivineanu (desi aceasta a pierdut si Primaria Murfatlar), Gheorghe Frigioi (primarul din Crucea), Valer Iosif Muresan (primarul din Mihail Kogalniceanu, deputatul Alexandru Mazare, senatorul Dorel Onaca, Dumitru Moinescu (care a pierdut Primaria Medgidia), Tudorel Calapod (de asemenea, pierdant la Navodari), Florin Mitroi (primarul comunei Valu lui Traian), Mugur Mitrana (primar la 23 August), deputatul Mircea Iustian, deputatul Gheorghe Dragomir, Gheorghe Hansa (fostul primar al orasului Cernavoda) si Gheorghe Grameni (primarul comunei Mihai Viteazu). Revenind la consilierii care si-au pastrat mandatele, dupa validare, acestia i-au ales pe cei doi vicepresedinti ai CJC, pentru care au candidat pesedistii Cristian Darie, Cristinel Dragomir, pedelistul Constantin Florian si liberalul Sorin Ciutureanu. Un moment inedit a avut loc in momentul avansarii propunerilor pentru cel de-al doilea post de vicepresedinte, cand Ionel Manafu de la PD-L l-a propus pe liberalul Mihai Lupu, care a refuzat insa candidatura. In cele din urma, Cristian Darie si Cristinel Dragomir au fost alesi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Constanta cu 21, respectiv 28 de voturi pentru, in timp ce candidatii PD-L si PNL au primit doar cate 6 voturi. In fine, social-democratii au preluat si sefia celor sase comisii de specialitate, in care PSD are cate 5 consilieri, PD-L cate 1 consilier in 3 comisii si cate 2 in alte 3 comisii, iar PNL cate 1 membru in 5 comisii si 2 membri intr-o comisie.

Ion Popescu, despre invalidarea sa: "Un joc politic marunt facut de Nicusor Constantinescu"

In privinta celor trei consilieri PD-L care au fost invalidati, lucrurile se vor rezolva fara doar si poate in instanta, dupa cum marturiseau si consilierii PSD. Daca Zanfir Iorgus si Gheorghita Corbu au spus ca se vor consulta cu partidul inainte de a lua o decizie, Ion Popescu a fost mai transant. "Decizia a fost luata pe criterii straine de lege si evident ca vom ataca hotararea in instanta, in termen de cinci zile. Nu exista nici un motiv de invalidare. E vorba de un joc marunt politic facut de domnul Constantinescu, care, probabil, stiind ca a gresit, si-a adus langa el si un preot, sa il absolve de vina. Nu stim care este costul penitentei, dar banuim", a spus Popescu.