Eterna opozitie pe care se pare ca o fac reprezentantii PDL din Bihor incepe sa se manifeste pe mai multe niveluri. Dupa ce Mircea Matei a sarit in nenumarate randuri la gatul "viceprimarului medic", mai nou, atat el, cat si Octavian Bot i-au acuzat pe unii jurnalisti ca fac jocul PNL-ului, facandu-se ca nu vad populismul si demagogia actualei administratii locale.
Primul care a iesit la rampa in conferinta de presa de ieri a fost Octavian Bot, care a tinut sa precizeze ca nu va parasi barca PDL indiferent daca va candida sau nu pentru un post de parlamentar, iar acuzele de traseism politic care i-au fost aduse sunt neintemeiate intrucat el a ramas mereu fidel politicii de dreapta. "Caldura mare! Unii sunt cuprinsi de o febra nemaipomenita odata cu apropierea alegerilor. Caldura l-a cuprins si pe Geoana, care a venit in fata parlamentului cu cea mai idioata idee pe care am auzit-o vreodata: desfiintarea imunitatii parlamentare. Nici in cele mai inapoiate tari din lume nu exista asa ceva. Dar domnul Geoana stie ca se apropie alegerile si astfel de declaratii dau intotdeauna bine. Din pacate, eu constat in continuare ca in Romania nu sunt respectate absolut deloc doctrinele politice. Un exemplu clar il reprezinta PNL, care pe plan extern face o politica de stanga, iar in Romania o politica de dreapta. Cred ca absenta unor criterii clare in ceea ce priveste doctrinele partidelor este cel mai grav fenomen al politicii romanesti la ora actuala", a declarat Octavian Bot.
Lista lui Matei si populismul lui Carp
Mircea Matei si-a continuat atacurile la adresa viceprimarului Gheorghe Carp acuzandu-i si pe jurnalisti ca duc mai departe populismul pe care medicul il afiseaza ori de cate ori are ocazia. Matei a prezentat o lista cu castigurile si nepotismul in Guvernul Tariceanu, omitand sa faca publica aceeasi lista a pedelistilor sau a reprezentantilor PSD. "Aceeasi situatie se inregistreaza si in Oradea unde schimbarile in Primarie si la nivelul unor regii sunt schimbari politice in care nu se tine cont de profesionalismul acestor oameni. Eu, ca membru al Consiliului Local, trebuie sa fac cerere pentru a vedea CV-urile acestor oameni. Este evident ca aceste CV-uri sunt tinute deoparte, ca sa nu le cunoasca lumea. Cel mai grav este ca prin aceste schimbari se incalca legea si drepturile acelor oameni", a declarat Mircea Matei.