Noul viceprimar al localitatii, Crisan Stanciu, va reprezenta comuna pana cand Curtea Constitutionala va solutiona exceptia de neconstitutionalitate formulata de varul primarului ales, Gheorghe Boldea, care incearca sa impiedice numirea lui Iancu Boldea in functie.

Noua lege a alegerilor locale a creat posibilitatea pentru orice persoana interesata de a contesta numirea oricarui primar in termen de 48 de ore de la validarea sa la instanta de contencios administrativ. Pe aceasta baza legala s-a ajuns in situatia ca nici dupa mai bine de doua saptamani de la incheierea alegerilor locale comuna Pechea sa nu aiba primar. Asta dupa ce Gheorghe Boldea a contestat la Tribunal validarea varului sau, Iancu Boldea, invocand nereguli comise in timpul procesului de votare, dar si faptul ca noul primar ales a fost validat in functia de consilier local si apoi ca primar, desi ar fi trebuit sa renunte la primul post. Ieri situatia s-a complicat si mai mult dupa ce Tribunalul Galati a dispus scoaterea dosarului de pe rol si trimiterea lui la Curtea Constitutionala pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate invocata de Gheorghe Boldea. Asta inseamna cel putin 6 luni de zile, daca e sa tinem cont de termenele in care au fost solutionate pana acum exceptiile de acest gen.

Conform prevederilor legale, fostul primar al comunei Pechea, Vasile Manea, avea obligatia de a continua sa administreze comuna, dar ieri mandatul acestuia a expirat ca rezultat al validarii sale pe 19 iunie in functia de consilier local.

"Justitia sa-si spuna cuvantul"

In aceste conditii, atributiile de primar ii revin noului viceprimar ales al comunei Pechea, Crisan Stanciu, care se va ocupa de problemele comunitatii pana cand justitia va pronunta o decizie definitiva in ceea ce priveste validarea lui Iancu Boldea ca primar. Nu se stie insa cand se va intampla acest lucru.

"Fostul primar va conduce Primaria. Dupa ce mandatul sau va expira, prerogativele primarului vor fi preluate de viceprimarul care a fost validat in functie. Acesta, potrivit legii, il inlocuieste pe primar pe perioada cat acesta nu isi poate indeplini atributiunile de serviciu", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Emanuela Turcu.

Primarului ales al comunei Pechea nu ii vine nici acum sa creada ce i s-a intamplat. "Sincer, nu am crezut ca vom ajunge la asa ceva. Va dati seama ca este ceva nou si pentru mine. Pentru asta am angajat un avocat, ca sa se ocupe de problema. Nu stiu cine se ocupa acum de comuna. Stiu doar ca validarea mea nu se va face decat in justitie si trebuie sa asteptam solutia de la instanta. Justitia sa-si spuna cuvantul", ne-a declarat Iancu Boldea.