Locuitorii comunei s-au intalnit duminica cu edilul-sef al localitatii, Iancu Boldea, pentru a se lamuri de ce dupa o luna de la finalizarea alegerilor locale nu isi poate lua in primire postul.

Situatia din Pechea devine din ce in ce mai tensionata intrucat oamenii nu inteleg de ce primarul ales nu poate fi instalat in functie. Reamintim ca validarea lui Iancu Boldea a fost contestata la Tribunalul Galati imediat dupa alegeri de varul sau, Gheorghe Boldea, pe diverse motive, pornind de la fraudarea alegerilor si pana la incalcarea legii electorale. Ulterior, avocatul lui Gheorghe Boldea a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate iar dosarul a ramas blocat la Curtea Constitutionala.

In aceste conditii, atributiile primarului au fost preluate de viceprimarul Crisan Stanciu, care ne-a declarat ieri ca nu poate conduce o comuna de 12.000 de locuitori de unul singur. Primarul ales, Iancu Boldea, a organizat duminica o adunare populara in localitate pentru a le explica pechenilor de ce nu poate sa isi exercite functia. Sute de oameni au participat la adunare imediat dupa targul care a avut loc in comuna.

Multi au luat pozitie impotriva varului primarului ales, Gheorghe Boldea, care nu vrea sa renunte sub nici o forma la actiunea pe care a deschis-o in justitie. O buna parte din participanti nu a inteles nici acum ce treaba are justitia cu alegerea si validarea primarului, dupa cum nici Iancu Boldea nu prea s-a dumirit ce este de facut in aceasta situatie, dupa cum singur ne-a declarat.

Justitia va avea ultimul cuvant

In conditiile in care Gheorghe Boldea nu renunta la judecata, procesul isi va urma cursul, insa dupa cum merg lucrurile este putin probabil ca el sa se incheie mai devreme de jumatate de an, in cel mai bun caz. Varianta renuntarii la judecata cade dupa ce la ultima sedinta de Consiliu Local Gheorghe Boldea le-a declarat oamenilor veniti sa-i ceara explicatii ca va merge cu dosarul pana la capat.

"Nu stiu ce se va intampla, dar am vrut ca oamenii sa afle de la Iancu Boldea de ce nu este inca primar pentru ca eu nu reuseam sa le explic cum stau lucrurile. Este o situatie de care nu mai auzit nimeni in tara", ne-a declarat viceprimarul Crisan Stanciu.

Desi pare extrem de complicat, totul se reduce la o disputa familiala, dupa ce se pare ca Gheorghe Boldea nu a primit postul de viceprimar pe care il ceruse varului sau. "Nu primarul alege viceprimarul, ci consilierii locali. Am incercat sa rezolvam situatia intre noi, ca in familie, dar nu se poate. Iancu Boldea si-a dat demisia din functia de consilier local ca sa aplaneze conflictul iar apoi Gheorghe Boldea a cerut postul de viceprimar. Nu asa se procedeaza", a sustinut viceprimarul in functie, Crisan Stanciu.