Dupa ce a anuntat recent ca este pregatit sa revina pe scena politica, senatorul PSD Ion Solcanu a demisionat ieri din functia de presedinte al filialei judetene Iasi a partidului fara sa precizeze motivele gestului sau. Astfel, Doru Tompea, seful organizatiei municipale a PSD Iasi, a declarat ca senatorul Solcanu "a considerat, probabil, ca problemele de sanatate sunt mai importante, precum si faptul ca 16 ani la conducerea organizatiei judetene sunt suficienti pentru o cariera politica". Tompea a spus ca Ion Solcanu crede ca in aceasta perioada partidul are nevoie de un "sange proaspat si un suflu nou".
Totodata liderul filialei municipale a PSD Iasi a precizat ca "succesorul natural al senatorului Solcanu" este prim-vicepresedinte al organizatiei, primarul Gheorghe Nichita.
Pe de alta parte, Consiliul Judetean Iasi al PSD se va intruni astazi in conferinta extraordinara pentru a decide asupra succesorului lui Ion Solcanu. Potrivit unui comunicat de presa, "la propunerea senatorului Ion Solcanu, Comitetul Executiv Judetean a hotarat sa inainteze si sa sustina in fata conferintei extraordinare candidatura primarului Gheorghe Nichita pentru functia de presedinte al organizatiei judetene Iasi a PSD".