Potrivit legii, daca un consilier local nu se prezinta de trei ori consecutiv la sedintele Consiliului Local, isi poate pierde pozitia in care a fost ales



In ultimele doua sedinte ale Consiliului Local Galati absenta consilierului PSD Andreea Marat a fost consemnata de secretarul Consiliului in condica de prezenta. De altfel, o serie de sedinte ale Comisiei juridice ale Consiliului Local Galati s-au derulat fara prezenta secretarului acestei comisii, Andreea Marat. Contactat telefonic, consilierul PSD Andreea Marat ne-a precizat ca va face tot posibilul sa ajunga la urmatoarea sedinta, care se va desfasura la sfirsitul acestei luni. "Da, stiu ca imi pot pierde functia de consilier local. Nu am putut veni la aceste sedinte. Am motivat prin faptul ca am fost plecata din localitate si noul serviciu nu mi-a permis. La urmatoarea sedinta voi face tot posibilul sa ajung. La Comisie am fost. Cred ca am lipsit la o singura sedinta, iar la celelalte am fost, dar am ajuns un pic mai tirziu”, ne-a declarat consilierul local Andreea Marat.

Din cite se pare, PSD incearca reinnoirea garniturii de consilieri. Daca Andreea Marat va absenta si la urmatoarea sedinta, locul ei va fi luat de Hristache Bogatu. Pe de alta parte, este posibila intrarea in scena Consiliului Local si a fostului consilier George Cubasa, in prezent consilier al primarului.

In ceea ce priveste procesele celor doi consilieri PSD, Florin Pislaru si Florin Popa, cu prefectura Galati, lucrurile nu s-au finalizat, iar pierderea unui proces de catre unul dintre reprezentantii PSD ar duce la innoirea consilierilor social democrati. "Domnul consilier Florin Pislaru a intentat o actiune in instanta prin care a solicitat suspendarea aplicarii Ordinului Prefectului nr. 59 din 21 ianuarie 2005 privind anularea mandatului sau de conslier. Actiunea sa a fost admisa de Tribunalul Galati, motiv pentru care Prefectura a facut recurs in termenul prevazut de lege, la instanta ierarhic superioara, adica la Curtea de Apel Galati. Termenul de judecare a recursului formulat de noi este 17 mai 2005. In ceea ce il priveste pe domnul Florin Popa, instanta, in speta Tribunalul Galati, a respins actiunea de suspendare a aplicarii Ordinului Prefectului nr. 58 din 21 ianuarie 2005 prin care i s-a incetat calitatea de consilier local, pe motive de incompatibilitate. Domnia sa a solicitat apoi instantei sa anuleze Ordinul 58 emis de Prefectul judetului Galati. Si aceasta actiune a fost respinsa de instanta, iar pina in momentul de fata nu am primit nici o instiintare din care sa reiasa ca domnul Florin Popa ar fi atacat cu recurs si aceasta decizie", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Prefecturii Galati, Emanuela Turcu. Practic, daca Florin Popa ar pierde procesul, intrarea lui George Cubasa in Consiliul Local ar fi asigurata, dupa ce si Andreea Marat si-ar pierde calitatea de ales local.