Ziarul Financiar informeaza : Senatorii PSD cer schimbarea lui Geoana de la sefia Senatului
Mai multi senatori PSD, printre care Miron Mitrea si Cosmin Nicula, au cerut conducerii partidului sa-l schimbe pe Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, deoarece aduce prejudicii de imagine partidului.
Victor Ponta a venit sa ia pulsul senatorilor PSD la cateva ore dupa ce in Kiseleff s-a decis ca Mircea Geoana sa fie chemat la urmatoarea sedinta a Biroului Permanent National pentru a da explicatii in legatura cu vizita pe care o efectueaza in SUA, dar si pentru declaratiile facute la adresa unor colegi de partid.
"I-am cerut lui Victor Ponta schimbarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului", a declarat, pentru "Gandul", senatorul PSD Cosmin Nicula.
Acesta a precizat ca nu a fost informat de Mircea Geoana despre vizita in SUA si ca nu vrea sa raspunda in campania electorala la intrebari legate de tensiunile din USL. Printre senatorii care au cerut schimbarea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului s-au mai numarat Iulian Badescu, Daniel Savu si Miron Mitrea, noteaza "Gandul".
"Nu am cerut schimbarea lui Geoana, il iubesc", a glumit coordonatorul campaniei PSD pentru alegerile din Capitala. La Consiliul National al PSD, Mitrea a declarat, pentru "Gandul", ca va cumpara o caricatura cu Mircea Geoana pentru a juca darts pe ea atunci cand este nervos.
"Decizia a ramas sa fie luata de Biroul Permanent National la urmatoarea intalnire dupa ce Mircea Geoana revine in tara. Nu intelegem insa in ce calitate a plecat el asa. Am inteles ca peste Ocean s-a recomandat liderul Opozitiei", au declarat, pentru "Gandul", surse din grupul parlamentar al PSD de la Senat.
Victor Ponta a evitat sa faca orice comentariu dupa discutia din grupul parlamentar de la Senat. In Kiseleff, el a spus, pentru "Gandul", ca nu a fost informat de Mircea Geoana despre vizita peste Ocean si ca nu stie in ce calitate a mers acolo. Senatorii PSD din Biroul Permanent al Senatului au declarat, pentru "Gandul", ca vizita lui Geoana nu a fost aprobata in acest for.
Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a fost criticat in Biroul Permanent al PSD de luni, liderii social-democrati hotarand sa mai aiba o discutie cu acesta, cel mai probabil saptamana viitoare.