Forul doljean a alocat 55.000 de lei ca sa proiecteze forma boschetilor si culoarea florilor din curtea Spitalului de Urgenta Craiova.

Consiliul Judetean (CJ) Dolj a facut miercuri doua cadouri consistente Spitalului de Urgenta Craiova. Cu ocazia rectificarii bugetului propriu, consilierii judeteni au acordat mai intai unitatii sanitare conduse de colega lor, Cristina Calangiu, suma de 1.000.000 de lei pentru reabilitarea Clinicii de Anestezie - Terapie Intensiva (ATI). Suma nu reprezinta, de fapt, decat jumatate din necesarul spitalului pentru lucrarile pe care le planuieste la Reanimare, cum mai este cunoscuta sectia amintita.
"Se fura cu taraita, putin si des"

Cu aceeasi ocazie, consilierii judeteni au votat insa si alocarea unei alte sume, in favoarea aceleiasi unitati sanitare. Este vorba de 55.000 de lei pentru "servicii de proiectare" in vederea amenajarii spatiilor verzi de la Spitalul de Urgenta Craiova. Acesti bani fusesera solicitati de Directia de Urbanism a CJ Dolj, "avand in vedere starea de degradare avansata a zonelor verzi din incinta Spitalului Judetean, pentru care se impun lucrari de amenajare peisajera, refacere alei carosabile si pietonale, parcari si refacerea imprejmuirii pe anumite zone", dupa cum se mentioneaza in Raportul Directiei Economice a CJ Dolj nr. 11731/13.08.2009.
Nedepasind valoarea de 15.000 de euro, nu mai este nevoie de organizarea unei licitatii, ci CJ Dolj poate contracta aceasta lucrare - de proiectare a spatiului verde de la spital - tot prin incredintare directa, aidoma contractului pentru implementarea sistemului de management al calitatii ISO 9001/2008, semnat pentru o suma de cinci ori mai mare decat nivelul pietei. "Suma de 55.000 de lei, alocata doar pentru proiectarea unui parculet, mi se pare iarasi exagerata. Oare cat va costa lucrarea propriu-zisa de amenajare a parculetului?", se intreba retoric consilierul judetean Dan Paloiu. Acelasi consilier PD-L spunea miercuri, dupa dezvaluirile privind valoarea exagerata a contractului incheiat de CJ Dolj pentru implementarea ISO 9001: "Parerea mea este ca, in prezent, in conditii de criza, nu se mai dau tunuri de miliarde, ci se fura cu taraita, putin si des".