PDL sesizeaza public autoritatile statului asupra faptului ca pentru alegerea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Monitorul Oficial a tiparit 33.600 buletine de vot in plus fata de necesarul si rezerva prevazute de lege, se arata intr-un comunicat al PDL remis marti publicitatii.
Conform sursei citate, informatiile au fost verificate la Birourile Electorale de Circumscriptie, care au preluat in totalitate (inclusiv rezerva de 10%) buletinele de vot comandate si executate la Monitorul Oficial, fara a fi semnalizata vreo lipsa. "In aceasta situatie, nu se explica de ce in sediul Monitorului Oficial se afla, la aceasta ora, un palet continand 33.600 buletine de vot pentru alegerea Consiliului General al Municipiului Bucuresti", se arata in comunicat.
PDL solicita de urgenta demararea unei anchete care sa clarifice situatia sesizata la Monitorul Oficial.
Reprezentantul PDL in Biroul Electoral Municipal a sesizat prefectul Capitalei, solicitandu-i interventia ferma pe langa autoritatile in drept pentru a declansa cercetarile.
PDL precizeaza ca, potrivit art.110 din Legea nr.67-2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, tiparirea si utilizarea de buletine de vot false constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani. "Responsabilitatea pentru tiparirea exacta a numarului de buletine de vot comandate de catre Prefectura revine Monitorului Oficial. PDL face precizarea ca directorul general al Monitorului Oficial este Liviu Moraru, candidat al PNL pe lista la Consiliul Local Sector 5, la pozitia a treia", se mai arata in comunicat.