Liderul PDL Emil Boc a declarat, marti, ca PSD si PNL, in complicitate cu PRM, au facut Hotararea de Guvern privind votul uninominal cu vicii de legalitate, pentru a fi atacata in instanta, dar PDL are o strategie bazata pe votul uninominal si nu asteapta pronuntarea justitiei pe contestatia PRM. "PSD si PNL, in complicitate cu PRM, au pregatit o Hotarare de Guvern cu vicii de legalitate, pentru a da temei atacarii in instanta de catre PRM", a dezvaluit Emil Boc.
Boc a sustinut, insa, ca PDL si-a facut doar o strategie electorala bazata pe introducerea votului uninominal, fara sa aiba si varianta unei analize de campanie fundamentata pe mentinerea votului pe liste. "Din punctul nostru de vedere, drumul spre uninominal e ireversibil. Nu ne gandim la alta alternativa decat votul uninominal. Toate analizele, toate strategiile, toate proiectele politice sunt pe uniniominal. Nu avem nicio strategie decat cea pe vot uninominal", a spus Boc, care a precizat ca listele de candidati PDL la alegerile parlamentare vor fi finalizate in 22 sau 23 septembrie, iar dosarele de candidatura vor fi transmise conducerii partidului in 7 octombrie. Intrebat daca PDL atteapta pronuntarea instantei pe actiunea PRM de contestare a HG privind delimitarea colegiilor uninominale, Boc a raspuns scurt: "Nici poveste!".
PRM a contestat, marti dimineata, in contencios administrativ, Hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale in vederea alegerilor parlamentare de la sfartitul lunii noiembrie. Totodata, PRM a cerut in instanta suspendarea aplicarii Hotararii de Guvern privind trasarea colegiilor uninominale, pana se ajunge la o solutie in privinta cererii de anulare a actului normativ. Acest proces incepe in 24 septembrie, la Curtea de Apel Bucuresti.