PDL si PSD s-au inteles, de principiu, pana in acest moment, sa separe actualul minister al Economiei si Finantelor in doua portofolii, insa nu si asupra propunerii PSD de separare a Internelor de Administratie, au declarat miercuri surse din cele doua formatiuni. Potrivit acestora, PDL nu a fost de acord cu ideea separarii actualului minister al Internelor si Administratiei in doua portofolii, in conditiile in care democrat-liberalii doresc sa il desemneze pe Vasile Blaga titularul Internelor si Administratiei.
Atat PDL, cat si PSD, au acceptat separarea Finantelor de Economie, sursele citate aratand ca democrat-liberalii ar fi dispusi ca Finantele sa revina social-democratilor doar sub conditia desemnarii unui ministru agreat si de premierul propus, Theodor Stolojan.
Pe de alta parte, cele doua parti au cazut de acord, de principiu, asupra infiintarii a doua sau trei ministere noi, unul dintre acestea urmand sa fie, potrivit surselor citate, un portofoliu pentru relatia cu Uniunea Europeana, iar altul un minister al Tineretului.
O noua runda de negocieri dintre liderii PDL si PSD, privind crearea unei majoritati parlamentare si formarea noului guvern a inceput miercuri dupa-amiaza la Senat.