Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata "Proverbe romanesti", pe care o puteti citi in continuare.

Zice o vorba din popor ca doar... naivul - vreau sa fiu politicoasa - moare de grija altuia. "Naivul" ar fi PDL-ul, care, trezit dintr-o lunga hibernare, a inceput deodata sa faca opozitie, acuzand guvernul USL de toate relele din tara asta. Nicio surpriza: "cainele care latra nu musca", dar, pe de alta parte, "cine zice, ala e!". Iata un proverb care se potriveste, deloc "ca nuca in perete", in acest context, pentru ca, pe cand era la guvernare, chiar PDL-ul le-a facut (relele), ba inca mai mult decat atat.
"Minciuna are picioare scurte" - i-am putea spune asta domnului Predoiu, spre exemplu, un fost ministru, actualmente viitor fost prezidentiabil al PDL, care a girat, o buna perioada, politicile PDL din pozitia de ministru. Iarasi, nicio surpriza, fiindca, se stie, "in calul care trage dai cu biciul", nu?
"Gura pacatosului adevar graieste!" sau "Intai o croieste, apoi o gandeste" - aici, incontestabil, titular de rubrica este chiar domnul Theodor Stolojan, care afirma recent ca nu crede ca cineva aflat la putere va mai indrazni vreodata sa reduca salariile sau pensiile in Romania. Asa este, domnule Stolojan, USL a facut eforturi sa reintregeasca salariile, pe care PDL-ul le-a taiat, si sa mareasca pensiile. Intre timp, inteleptii nostri mai cauta si acum piatra aruncata in balta de... fosta guvernare, asa ca, domnule Stolojan, nu uitati ca "tacerea e de aur".
Intelepciunea populara este inepuizabila, nu si timpul dumneavoastra, asa ca inchei cu un avertisment prietenesc la adresa colegilor din PDL: "cand doi se cearta, al treilea castiga", in cazul de fata Partidul Miscarea Populara, care rupe, zilnic, halci mari din PDL. Stiti bine ca "cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul"; nici presedintie, nici guvernare. Revenind la PMP, "frica pazeste bostanaria", asa ca paziti-va spatele de-ai vostri, pentru ca, spune tot o vorba din batrani ,"nu aduce anul ce aduce ceasul"...