Cronica Romana informeaza: Pedelistii nu renunta la comasarea alegerilor

PDL are in vedere alegeri comasate in luna noiembrie a acestui an si asteapta motivarea deciziei Curtii Constitutionale pentru a vedea care articole din legea privind comasarea alegerilor sunt neconstitutionale, a declarat recent, la Bistrita, secretarul general al democrat-liberalilor, deputatul Ioan Oltean. Potrivit liderului PDL, in acest moment exista trei variante de organizare a alegerilor din acest an, doua dintre ele facand referire la alegeri simultane. "Faptul ca s-a admis contestatia USL este categoric de natura a crea asupra majoritatii parlamentare si guvernamentale, asupra PDL o imagine nu tocmai placuta. In momentul acesta sunt deschise trei variante, asa cum este informatia din acest moment: varianta ca alegerile locale sa aiba loc in iunie, alegerile parlamentare in noiembrie; varianta ca alegerile sa aiba loc comasate in noiembrie; si varianta a treia, ca alegerile sa aiba loc simultan sau comasate in iunie. Acestea sunt variantele care pot fi luate in calcul", a explicat Oltean.
Secretarul general al PDL a precizat ca varianta ca alegerile sa aiba loc simultan in iunie presupune "o intelegere politica intre toti factorii politici, care ar presupune dizolvarea Parlamentului", dar este de parere ca decizia CCR nu va declara neconstitutionala organizarea de alegeri comasate in noiembrie, asa cum doresc democrat-liberalii.
La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat presei, vineri, ca este pregatit pentru alegeri, recomandand USL sa nu se bucure pentru o prezumtiva victorie, pentru ca "au mai baut o data sampanie prematur". El a dezavuat modul in care USL incearca sa castige capital electoral pe fondul nemultumirii populatiei.