Realitatea.net informeaza: Presedintele PDL Neamt, Gheorghe Stefan, spune ca nu s-a decis inca ce candidat va avea partidul pentru locul de deputat ramas liber dupa decesul lui Surdu. "Avem prea multi oameni pregatiti si ne e greu sa ne decidem", argumenteaza Pinalti.
Organizatia judeteana a PDL are insa un favorit pentru postul de candidat in colegiul de parlamentar lasat liber de Victor Surdu, in persoana lui Simion Maftei, fost sef al Romsilva, au declarat pentru REALITATEA.NET, surse din partid. Maftei este unul dintre protejatii lui Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, voce importanta in PDL si a mai candidat pentru un post de deputat la alegerile parlamentare din 2008. Inainte de a fi numit la sef la Romsilva in 2009, a fost director la Directia Silvica Neamt, unde s-a ales cu plangere penaa pentru achizitii paguboase.
Despre candidatura sa, oficial, nu s-a discutat inca nimic. "Deocamdata nu avem nici o propunere, nici n-am apucat sa discutam. Vom lua o decizie impreuna cu conducerea centrala", ne-a declarat Gheorghe Stefan, liderul PDL Neamt.
Intrebat daca partidul are pe cineva pregatit sa se bata cu Liviu Harbuz, cel mai probabil candidatul opozitiei, Stefan raspunde usor iritat: "Avem prea multi oameni pregatiti si ne e greu sa ne decidem".
In realitate insa, pedelistii vor avea o misiune grea in gasirea unui contracandidat pe masura lui Harbuz al USL-ului. Acesta este vechi membru PSD, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, cel mai recent in guvernarea PSD-PDL, pana in 2009, precum si presedinte al Colegiului Medicilor Veterinari si presedintele Autoritatii Sanitar-Veterinare in mandatul lui Adrian Nastase, calitate din care a negociat cu UE capitolul sigurantei alimentare. Sansele de victorie ale lui Liviu Harbuz au fost estimate de USL undeva la 60%. De altfel, el trebuia sa fie si in 2008 candidat in colegiul lui Surdu, numai ca a fost atunci supus unei interventii chirurgicale care i-a incurcat planurile politice.