Membrii organizatiei locale a PD-L din comuna Mihail Kogalniceanu, formata din aproximativ 700 de membri, au trecut la PSD, a anuntat ieri prim-vicepresedintele PSD Constanta, Nicusor Constantinescu. "Decizia este in interesul locuitorilor din comuna si in folosul cetatenilor din judet. Este o echipa puternica, care a fost un adversar important pentru noi atat in alegerile din 2004, cat si la europarlamentare", a afirmat Nicusor Constantinescu. "Nu e un succes sau un insucces al cuiva, dar Stelian Dutu, asa cum a procedat si la Tuzla, unde toata organizatia PD-L a trecut la PSD, a numit candidatii la alegerile locale pe alte criterii decat cele ale muncii de partid. El tine cont numai de alte interese, financiare, de grup", a mai precizat liderul PSD, care a adaugat ca nu s-a facut nici o presiune la adresa membrilor PD-L.

Liderul filialei PSD si primarul comunei Mihail Kogalniceanu, Valer Iosif Muresan, a declarat ca, desi au mai existat si unele divergente, pana la urma interesele majore ale localitatii au fost votate de ambele partide. El a dat exemplu mai multe proiecte realizate, dar si in desfasurare, in valoare de cateva sute de miliarde de lei vechi, pentru care va avea nevoie de sprijin politic. Fostul lider al PD-L Mihail Kogalniceanu, Ion Scupra, care conduce filiala din 2004 si este consilier local, a declarat ca nu a ales in mod special PSD, ci echipa primarului Muresan, care conduce in comuna. El s-a aratat nemultumit de faptul ca la nominalizarea candidaturilor PD-L pentru alegerile locale i s-a transmis ca "nu mai poate candida pentru ca e rodat si nu mai poate aduce procente", desi avea 21% din optiunile de vot ale locuitorilor. Ion Scupra a mai spus ca, desi la europarlamentare organizatia sa a obtinut cel mai mare procent, nu a avut sprijinul partidului si al presedintelui Stelian Dutu, ba chiar dimpotriva, acesta mai mult l-a incurcat. "Am fost tocat. M-am simtit vandut, tradat. Am ales cea mai puternica echipa si putem castiga alegerile cu 70%", a declarat Scupra. Ca stire de ultima ora, aseara, organizatia PD-L Baneasa a trimis un comunicat de presa in care anunta "trecerea in bloc la Partidul Conservator". "Hotararea a fost luata in urma presiunilor facute de domnul presedinte al BPJ Constanta, Stelian Dutu, pentru impunerea unui alt candidat din afara partidului la Primaria orasului Baneasa, si a refuzului de a se discuta cu membrii organizatiei", se arata in comunicatul PD-L Baneasa.

Nicusor Constantinescu: "Dutu s-a urcat in buldozer si a cazut in beciul bisericii pe care o darama"

Nicusor Constantinescu a precizat ca nu a facut nici un fel de presiuni asupra pedelistilor, nici el, nici Mazare, nici macar IPS Teodosie, moment in care a reluat atacurile impotriva deputatului Stelian Dutu. "Stiu doar ca Dutu este acelasi secretar de partid care a daramat cu wola biserica din Mamaia Sat", a spus Constantinescu. Acesta sustine ca exista martori care povestesc cum a iesit preotul cu crucea in mana in fata buldozerului, moment in care soferul acestuia a coborat de pe utilaj. Atunci, Dutu a fost cel care s-a urcat pe wola si a inceput demolarea bisericii, avansand pana a cazut cu tot cu buldozer in beciul lacasului.