Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a anuntat, joi, ca un numar de 70 de parlamentari ai acestui partid au atacat la Curtea Constitutionala legea data de Parlament privind "casele de protocol pentru demnitari", pe motiv ca instituie privilegii pentru aceasta categorie. Anterior, legea a fost retrimisa in parlament pentru reexaminare de catre presedintele Traian Basescu. Sugestiile sefului statului, legate de necesitatea achizitionarii caselor de protocol prin licitatie publica si nu prin negociere directa, au fost respinse de parlamentari. Potrivit lui Radulescu, grupul PDL din Camera Deputatilor a facut acum o sesizare la Curtea Constitutionala, cu privire la neconstitutionalitatea acestei legi, in care arata ca se incalca art. 16, alin 1 din Constitutie, cu privire la egalitatea tuturor persoanelor in fata legii.
PDL arata in motivatia sa ca prevederile proiectului de lege prin care se mentioneaza ca deminitarii care ocupa case de protocol au dreptul de a cumpara locuintele prin negociere directa creeaza un privilegiu pentru aceasta categorie.
"Consideram ca, prin acest exemplu, clasa politca si Parlamentul care au adoptat aceasta lege au ratat inca o buna ocazie de a-si imbunatati imaginea in fata alegatorilor", a mai spus liderul PDL din Camera Deputatilor.