Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica in plenul Senatului, intitulata "PDL - cu un ochi la buget, cu celalalt, la liberali", pe care o puteti citi in continuare.

Probabil am iesit din criza si nu stiam, din moment ce domnul presedinte Vasile Blaga ii indemna, zilele trecute, pe toti parlamentarii ,,responsabili’’ sa nu voteze proiectul de buget pentru 2014, despre care tot domnia sa spune ca este ,,un buget fanariot’’, ,,un buget parsiv, care da cu o mana si ia cu trei". De asemenea, sublinia domnul presedinte Vasile Blaga, proiectul de buget ar fi ,,unul de involutie economica a Romaniei, nici macar de stagnare".
Evident, nu putem fi de acord cu asertiunile dumneavoastra, domnule presedinte, mai ales cu formularea ,,buget parsiv", care da cu o mana si ia cu trei, pe motiv ca majorarile de pensii si salarii anuntate de Guvern nu vor putea acoperi majorarile de taxe preconizate pentru anul viitor. Cum poate fi parsiva o constructie bugetara care asigura continuitatea acestei masuri reparatorii? Oare ce-ar mai fi spus PDL, prin comunicatorii sai, daca nu indreptam ,,subtierea’’ salariilor, masura pe care ei au aplicat-o? Nimic, probabil, sau tot atat de multe, pentru ca declaratiile politice nu respecta logica momentului si nici cronologia faptelor.
Proiectul de buget pentru 2014 nu este nici parsiv, nici fanariot, domnule presedinte. Va spun acest lucru in calitate de martor al multelor proiecte de buget pe care partidul dumneavoastra le-a propus in ultimii anii. Din nefericire, in criza, niciun buget construit de PDL nu a fost orientat spre dezvoltare, cum ati fi dorit de la acesta, nici macar spre stagnare, cum cu amaraciune concluzionati. Toate bugetele ultimilor ani au fost criticate, si pe buna dreptate. Sa ne amintim de perioadele in care baronii PDL ii cereau premierului Emil Boc acces direct la buget.
Pe de alta parte, de ce sa nu dam cartile pe fata? Este de inteles strategia PDL in acest moment, cum foarte transparente sunt si tot mai desele invitatii ale democrat-liberalilor adresate colegilor nostri liberali. Aceasta curte asidua, pigmentata cu acuzatii si critici, inclusiv la adresa proiectului de buget, face parte din razboiul de gherila al unei opozitii care, in loc sa incerce sa construiasca, vrea sa demoleze. Stimati colegi, nu va mai ganditi la alegeri, mai e mult pana acolo. Veniti cu propuneri concrete in aceasta constructie, tinand cont si de criza si de situatia europeana - destul de dificila inca, in foarte multe tari, inclusiv la noi. O colaborare in aceasta directie este mai de dorit decat amplele exercitii retorice pe care le faceti.
Imi inchei aceasta scurta interventie cu speranta ca mesajul meu va fi corect inteles si, de ce nu, asumat de toti parlamentarii responsabili din opozitie.