AGERPRES : Grupul PDL contesta din nou la CCR hotararea de revocare a lui Vasile Blaga de la sefia Senatului

Grupul senatorilor PDL a depus vinerea trecuta, la Curtea Constitutionala, o noua sesizare cu privire la Hotararea Parlamentului de revocare a lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului.
"Mergem pe sesizarea depusa vineri de grupul PDL de la Senat pentru ca schimbarea domnului Vasile Blaga a fost impotriva oricaror regulamente. In momentul in care a fost inlocuit Mircea Geoana, solicitarea a fost facuta din partea grupului PSD. Din momentul in care s-a votat revocarea din functie a lui Mircea Geoana, atunci a ramas liber pentru formatiunile politice din Senat sa faca propuneri pentru ocuparea functiei. Revocarea din functie a domnului senator Blaga nu a fost legala si din pacate a fost un abuz savarsit", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, viceliderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Toader Mocanu.
Acesta a explicat ca judecatorii Curtii, care au declarat neconstitutionala legea care aproba si modifica ordonanta de urgenta care stabileste competentele CCR, vor putea sa se pronunte si pe hotararile Parlamentului, inclusiv pe cea referitoare la inlocuirea in functie a lui Vasile Blaga.
"Prima sesizare a PDL privind ilegalitatea revocarii din functie a lui Vasile Blaga a fost respinsa de Curte pentru ca la data respectiva Curtea nu se putea pronunta pe hotararile Parlamentului. In momentul in care Curtea a decis ca se poate pronunta pe aceste hotarari, ar fi legal, desi vom crea un precedent, ca Vasile Blaga sa redevina presedintele Senatului. Asa ar fi corect", a mai spus acesta.
De asemenea, si secretarul Comisiei juridice din Senat, democrat-liberalul Mircea Andrei, a declarat ca ‘este firesc‘ ca democrat-liberalii sa conteste inlocuirea lui Vasile Blaga de la sefia Senatului, care ‘nu s-a facut legal‘.
"Nu mi se pare ceva in neregula (ca grupul senatorilor PDL sa sesizeze CCR cu privire la inlocuirea lui Vasile Blaga - n.r.) avand in vedere modul in care Vasile Blaga a fost schimbat de la sefia Senatului. Nu este o pozitie chiar ilogica. Atata timp cat schimbarea domnului Blaga nu s-a facut legal este firesc ca grupul PDL sa atace aceasta schimbare pentru revenirea la situatia de legalitate. Inlocuirea domnului Blaga s-a facut cu incalcarea Regulamentului Senatului. Numai grupul care numeste presedintele Senatului poate sa il si revoce", a afirmat Andrei.