AGERPRES: Parlamentarii PDL de Caras-Severin il urmeaza pe Sorin Frunzaverde, insa nu toti primarii de orase vor pleca din partid

Toti cei trei parlamentari democrat-liberali de Caras-Severin - Iosif Secasan, Valentin Rusu si Gheorghe Hogea - il vor urma de Sorin Frunzaverde.
‘‘Cat am sa fac politica am sa fiu alaturi de Sorin Frunzaverde. Consider ca aceasta miscare politica a domniei sale este, in primul rand, o constructie strategica pentru Caras-Severin si, in al doilea rand, o consolidare si o restructurare a dreptei romanesti‘‘, a declarat senatorul Iosif Secasan.
Acelasi lucru l-au afirmat si deputatii PDL Valentin Rusu si Gheorghe Hogea, care respecta decizia luata de Sorin Frunzaverde si pe care il vor urma.
In ceea ce priveste primarii de orase din judet, din cei cinci primari democrat-liberali, doar doi si-au manifestat dorinta de a ramane in PDL - primarul orasului Otelu-Rosu si primarul din Baile Herculane. ‘‘Eu sunt de la inceput in Partidul Democrat si nu voi pleca. Optiunea este a fiecaruia‘‘, a precizat primarul orasului Otelu-Rosu, Iancu Simion Simi.
‘‘Eu nu plec din PDL si sunt convins ca multi colegi de ai mei nu vor pleca. Am vorbit cu ei si exista multi primari care sunt in asentimentul meu. Lucrurile vor functiona pe mai departe. Plecarea lui Sorin Frunzaverde nu inseamna sfarsitul PDL in Caras-Severin, ci dimpotriva, va ramane un partid curat‘‘, a afirmat Nicusor Vasilescu.
In cele doua municipii din Caras-Severin primarii nu sunt democrat-liberali, la Resita fiind primar independent, iar la Caransebes - primar liberal.
Primarul municipiului Resita, Mihai Stepanescu, va parasi PDL pentru a trece la PSD