DeCeNews: Senatorul Dorel Borza demisioneaza din PDL pentru a trece la PNL

Senatorul PDL, Dorel Constantin Vasile Borza, si-a anuntat, marti, demisia din grupul parlamentar al PDL si afilierea la grupul liberal. Dorel Constantin Vasile Borza este senator de Timis.
Acesta a declarat in plenul Senatului ca, incepand de marti, isi inceteaza activitatea in grupul parlamentar PDL.
"In continuare, imi voi continua activitatea ca senator independent, afliliat PNL", a spus Borza.
Ruptura de PDL era anunțata inca din luna aprilie, cand presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, declara ca senatorul democrat-liberal Dorel Borza il asigura ca ii va sustine candidatura la Primaria Timisoara, care a și caștigat-o in urma alegerilor locale, si i-ar fi spus ca este "total nemultumit" de PDL, "partid care se indreapta spre pierzanie".
"Domnul Dorel Borza mi-a spus ca e total nemultumit de PDL, ca de vreo doi ani nu mai calca in sediul PDL si ca isi da seama ca acest partid e pe un drum spre pierzanie. Domnul Borza mi-a reiterat recent ca imi va sustine candidatura pentru Primaria Timisoarei, nu am vazut vreo declaratie politica, acestea au fost discutii confidentiale. Nu i-am propus sa vina la PNL. Daca el doreste sa ma sustina, nu am facut nicio intelegere sa imi expliciteze in ce consta sustinerea", afirma Nicolae Robu inainte de inceperea campaniei electorale pentru alegerile locale.