Democratii sint dispusi sa renunte la actiunea in Contencios indreptata impotriva unei hotariri a Consiliului Judetului. Acest lucru s-ar putea intimpla doar in urma unei discutii purtate intre toti liderii politici din oras.

Consilierul judetean PD David Craiu a anuntat ca actiunea in Contencios Administrativ indreptata impotriva hotaririi de consiliu judetean referitoare la accesarea de catre Consiliul Judetului (CJ) a unui credit bancar in valoare de 85 de milioane de lei poate fi oprita in doar doua situatii. Firesc, una dintre aceste situatii ar fi aceea in care presedintele CJ, Eugen Durbaca, ar chema toate partidele politice, inclusiv PD, la negocieri pe marginea modului in care judetul trebuie sa se dezvolte.

"Actiunea in Contencios poarta semnatura a 17 primari si doi consilieri judeteni PD. Aceasta actiune poate fi oprita in doua situatii, prima fiind cea in care noi, cei de la PD, mergem cu actiunea in Penal. Actiunea in Penal opreste actiunea in Contencios pina la rezolvarea penalului. A doua varianta ar fi aceea in care presedintele Eugen Durbaca convoaca conducerile partidelor politice din judet si stabileste o strategie de dezvoltare a judetului pe urmatorii ani, strategie din care sa rezulte ce drumuri nationale se fac, ce camine culturale se construiesc, ce drumuri satesti se modernizeaza si ce infrastructura de apa se face", a precizat David Craiu.